IPAK VELIKI USPJEH

Nedžad Husić nije uspio osvojiti bronzanu medalju na Olimpijskim igrama

nedžad husić
EPA
25.07.2021.
u 14:30

Bh. taekwondoista Nedžad Husić (19) nije uspio osvojiti broznanu medalju na Olimpijskim igrama nakon što je poražen protiv turskog predstavnika Hakana Recbera rezultatom 22:13. BiH tako još uvijek čeka na prvo olimpijsko odličje u povijesti.

Za Husića je ponovo bila kobna prva runda koju je Turčin dobio 14:5 i nije bilo realno očekivati da nadoknadi zaostatak. Iako je sve učinio da barem ublaži poraz, naredne dvije runde su bile potpuno izjednačenje i Recber je došao do bronze.

Naš mladi borac je prethodno u četvrtfinalnom okršaju svladao Egipćanina Mahmouda Abdulrahamana 8:7, a u osmini finala eliminirao je japanskog predstavnika Ricarda Suzukija rezultatom 22:2.

U polufinalnom meču poražen je od Uzbekistanca Ulugbeka Rashitova rezultatom 28:5.

Bez obzira što je ostao bez medalje, Husić je napravio veliki uspjeh, jer je već ranije plasmanom u polufinale ostvario najbolji rezultat u historiji BiH na Olimpijskim igrama i natjecanje je okončao na diobi 5. mjesta.

Prethodno je najbolji plasman ostvario strijelac Nedžad Fazlija koji je u disciplini 10m zračna puška zauzeo 6. mjesto u Sidneju 2000. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?