GRAFOLOGINJA

'Nemoguće je da se Lovren tri puta jednako potpisao'

Davor Javorović/Pixsell
21.11.2017.
u 14:27

Niti jedan se čovjek ne može potpisati ni dva puta jednako, a kamoli tri puta jer uvijek postoje sitne rukopisne razlike, istaknula je vještakinja Jasna Galeković.

Tri dopisa koja je, navodno, nogometaš Dejan Lovren slao faxom iz Olympique Lyonnasa u Dinamo kako bi požurio isplatu svog dijela transfera, u iznosu od 25,9 milijuna kuna, uopće nisu izašli iz fax uređaja. Usto, Lovrenovi potpisi na sva tri papira potpuno su identični, a nemoguće je da se čovjek dva puta jednako potpiše. Ustvrdila je to grafologinja Jasna Galeković, koja je na zahtjev USKOK-a vještačila sporne dokumente. 

- Isključujem mogućnost da su ti dokumenti stigli na bilo koji faks jer ne pokazuju svojstva ispisa na faks uređaju. Utvrdila sam da su izrađeni pomoću laserskog pisača direktnim ispisom s računala, ili fotokopiranjem, ili korištenjem nekog multifunkcionalnog uređaja. Nisu, dakle, utvrđene karakteristike izrade koje bi ukazivale da se radi o direktnom ispisu iz faks uređaja ili o kasnijoj kopiji tog ispisa - izjavila je Jasna Galeković u utorak na Županijskom sudu u Osijeku, na suđenju braći Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pernaru. 

Riječ je, inače, o dopisima s datumima od 1. veljače 2010., zatim 29. ožujka 2010. te 7. rujna 2010., a njih je uspoređivala s 14 dopisa nesporno pristiglih na Dinamov fax, a koji nemaju veze s inkriminacijom. Lovren je na svom svjedočenju u rujnu, podsjetimo, naveo kako je isplatu 25,9 milijuna kuna čekao godinu i pol, zbog čega je više puta slao požurnice.

Optužba, pak, tvrdi kako Lovren uopće nije imao pravo na dio novca od transfera te da je Damir Vrbanović "sačinio više lažnih telefaks poruka koje je navodno igrač Lovren s faks uređaja Lyonnasa uputio Dinamu i kojim se raspituje kada će mu biti isplaćena ta potraživanja". Na tim su porukama, stava su tužitelji, "nevjerodostojni potpisi Lovrena te krivo naveden sam naziv kluba Olympigue Lyonnas". 

- Je li možda riječ o potpisu koji je pohranjen u digitalnom obliku kao predložak? - upitao je Janjko Grlić, odvjetnika Damira Vrbanovića. - To je moguće. To na neki način u ovom slučaju i jest učinjeno, pa je njegov potpis stavljen na tri dokumenta. Ako je to njegov potpis, jer ja ne znam je li to njegov potpis – odgovorila je ona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?