Čapljina - GOŠK

Nepopularan rezultat derbija (0:0), borbenost i nogometni rariteti

10.05.2016.
u 11:00

Nisu u ljepoti umirali nogometaši Čapljine i GOŠK-a u još jednom općinskom prvoligaškom derbiju, a na kraju obje momčadi mogu biti zadovoljne bodom i žaliti za propuštenim.

Domaćin Čapljina veliku je priliku propustio u desetoj minuti kada je, inače tijekom igre vrlo dobri, Miloš Bratić, “tukući” s 11 metara, vratara Sušca poslao u jednu, a loptu drugu stranu, ali kraj okvira vrata. Iako je u cjelini Čapljina imala više prilika, žaliti za dva boda mogu i gosti. Naime, u 88. minuti Josip Ereiz lijepo je primio jednu dubinsku loptu, stuštio se u šesnaesterac, zaobišao vratara Buntića, ali je onda prebacio okvir vrata.

Crveni karton za ‘mangupluk’

Međutim, nisu samo ta dva promašaja bila obilježje utakmice koju je sudac Semir Sarajkić iz Sarajeva produljio za ovdašnje prilike neuobičajenih sedam minuta. Raritetan je bio i crveni karton Marsela Mace do 62. minute svakako najopasnijeg napadača Gabeljana.

Nakon što je prethodno “požutio”, Mace je u 62. minuti pritrčao lopti dok je vratar Buntić gledao na koju će je stranu degažirati i zatresao mrežu. Međutim, taj mangupski potez stajao ga je žutog kartona zbog čega je ranije morao na tuširanje.

Nervoza obilježila derbi

Zanimljivo, četvrti put u nastavku prvenstva Čapljina nije uspjela iskoristiti igrača više, a onda je u 85. minuti drugi put “požutio” i Gabrijel Zubac, pa je i on morao ići na hlađenje. Jedva minutu-dvije poslije, nova zanimljiva scena, sudac Sarajkić je Asimu Škaljiću, kapetanu Gabeljana, pokazao također žuti, pa crveni karton, da bi se na intervenciju četvrtog suca i delegata, ispostavilo da mu je to bio, ipak, prvi karton. Na dva crvena kartona i veći broj žutih te čak sedam minuta nadoknade vremena, moglo se pomisliti da je utakmica bila preoštra, pa čak i gruba, međutim, ništa od toga, većina kartona podijeljena je za prigovore ili šutiranja lopte nakon sudačkog zvižduka. Nervozni igrači i sudac koji je imao svoje kriterije na koncu su bili obilježe ovoga čapljinskog derbija, nakon kojega su geografski susjedi ostali i susjedi na ljestvici, Čapljina je sedma s 38, a GOŠK osmi s 36 bodova. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije