Liga Hercegovine

Ni “ledeno doba” nije omelo početak završnice Lige Hercegovine

23.08.2017.
u 07:00

U prva dva susreta 13. Lige Hercegovine, koja se ove godine igra u Širokom Brijegu, prolaz su izborile Grude Centar i Dračevo Sjekose. Predstavnik Gruda bio je prejak za Roško Polje (Tomislavgrad) i slavio 4:0 (po pogodak su dali Boris Miloš, Ivan Biloš, Nikola Mikulić, Ante Ćorluka). U drugom susretu čapljinski predstavnik Dračevo Sjekose svladao je Žirović, predstavnika Livna. Ovaj je susret bio tvrd i neizvjestan i završio neobičnim rezultatom kada je u pitanju pogocima u pravilu bogati hakl – 0:0. Odluka je pala tek nakon izvođenja šesteraca – Dračevo Sjekose upisao je 4:1 pobjedu. Ante Pažin, Mario Jurica, Robert Bunoza i Goran Obradović bili su precizni s bijele točke. Jedini strijelac za Žiroviće bio je Jure Ištuk. Vratar Dračeva Danijel Jurica obranio je udarce Stipe Granića i Denisa Križana.

Na teren izlaze domaćini

Večeras igraju: Dobro Selo (Čitluk) – Donja Poplat (Stolac) u 20,30 sati, te Dobrkovići (Široki Brijeg) – Dračevo Sjekose (21,30).

Cerno/Crnopad/Miletina (Ljubuški) – Gradac (Posušje), te Rudnik (Mostar) - Grude Centar igrali su sinoć.

Između prve i druge utakmice turnir su otvorili pozdravnim govorima, srdačnom dobrodošlicom, željom svima da poluče uspjeh i da sve bude u sportskom ozračju poželjeli predsjednik Športskog saveza Široki Brijeg Ivan Zeljko i gradonačelnik Miro Kraljević. U uvodu je intonirana Lijepa naša i održana minuta šutnje za poginule hrvatske branitelje. Nastupile su i Širokobriješke mažoretkinje, višestruke europske i bh prvakinje. Prve večeri posjet je bio manji od očekivanog, čemu je razlog dosta hladno vrijeme i jaka bura. Oni koji su došli u majicama i papučama, masovno su bježali kući ili “kopali po prtljažnicima u potrazi za dugim rukavima”. Neki su (kao autor ovih redaka) zvali rodbinu kući da im donesu trenirke i jakne.

Spas u roštilju

Treći su spas našli u specijalitetima s roštilja, čiji se miris širio oko igrališta u Klancu. Zanimljivo, i hladno pivo odlično je služilo za zagrijavanje! Po prognozama, večeras će u Klancu biti toplije, ali i puno bučnije. Jer, u drugoj će utakmici nastupiti domaći predstavnik Dobrkovići:

- Nakon tri poraza u finalima Lige MZ Široki Brijeg, okušali smo pobjednički pjenušac. Ne mislimo ostati na tom. Cijelo će selo doći podržati nas, ali znamo da će i ostali Širokobriježani “drukati” za Dobrkoviće. Cilj se zna, želimo postati prvaci Hercegovine, kaže Ivan Soldo, kapetan momčadi Dobrkovića. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?