NASTAVAK SUĐENJA

'Nije došlo do obračuna prireza na isplate Lovrenu i Modriću jer su u to doba bili nerezidenti'

Davor Javorović/Pixsell
18.12.2017.
u 13:34

Nije došlo do obračuna prireza na isplate Dejanu Lovrenu i Luki Modriću jer su igrači u to doba bili nerezidenti – započela je ona. U trenutku obračuna poreza na dohodak na isplatu transfernog obeštećenja, Luka Modrić je, pojasnila je, bio porezni rezident Engleske, a ne Hrvatske.

Na suđenju braći Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću te Milanu Pernaru u Osijeku, optuženima za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama, dopune svoga nalaza iznijela je danas Ksenija Špoljarić, knjigovodstvena vještakinja. Govorila je, među ostalim, o poreznim obvezama pri isplatama novca od transfera na račune nogometaša Luke Modrića i Dejana Lovrena. 

- Nije došlo do obračuna prireza na isplate Dejanu Lovrenu i Luki Modriću jer su igrači u to doba bili nerezidenti – započela je ona. U trenutku obračuna poreza na dohodak na isplatu transfernog obeštećenja, Luka Modrić je, pojasnila je, bio porezni rezident Engleske, a ne Hrvatske. - Možda je imao prebivalište u Hrvatskoj, utvrđivanje rezidentnosti dosta je komplicirano po poreznim propisima. Uglavnom, ispravno je bio obračunat i plaćen porez na dohodak kao nerezidentu – nastavila je ona.

Pitanje prebivališta se nije, rekla je potom, dodatno utvrđivalo, "Porezna uprava nikada nije na tu okolnost postavila pitanja".

- Da je smatrala da je Luka Modrić rezident, inzistirala bi da Dinamo plati još 10 posto prireza na porez na dohodak. Ista se situacija odnosi i na Dejana Lovrena – kazala je.

Vještakinja je navela i kako je Dinamo od 2007. do 2008. ispostavio Zoranu Mamića račune za 3,5 milijuna kuna kamate na isplaćene mu pozajmice, dakle 4 posto godišnje, i ti su računi plaćeni do 5. rujna 2011.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije