Slaven Planinić

“Nije to meč koji čekam, ali to može biti zanimljivo”

26.08.2017.
u 10:00

Održana je posljednja konferencija za medije uoči boksačkog super meča “Mayweather vs. McGregor” prije službenog vaganja i samog ulaska u ring ove subote, 26. kolovoza (nedjelja po našem vremenu oko 3.00 sata).

Zvijezde svojih sportova

Nakon konferencije za medije, dvije najveće zvijezde dvaju borilačkih sportova, MMA- a i boksa, ponovno su se sučelile oči u oči na pozornici u Las Vegasu. Ovaj put je situacija bila kudikamo mirnija nego tijekom promotivne turneje. Mayweather je vlasnik impresivnog profi boksačkog skora od 49-0, višestruki svjetski prvak po najcjenjenijim boksačkim promocijama. Riječ je o najbogatijem sportašu današnjice, čije je srednje ime “money”, u prijevodu novac... McGregor je vladar svijeta slobodne borbe, popularnog MMA-a, prema mnogima najbrže rastućeg sporta na planeti. On predstavlja srž onoga što borilačke vještine zapravo predstavljaju, plus što je svemu što radi dodao notu osobnosti i karizme, pa je postao i veći od UFC promocije. Spomenuti je boksački meč zainteresirao cijeli sportski svijet, pa ga s nestrpljenjem iščekuju brojni ljubitelji borilačkog sporta. Postoji mali milijun mišljenja koja se provlače kroz brojne medije, svatko ima svoje mišljenje, a posebno su cijenjene ona koja dolaze od ljudi involviranih u borilačke sportove.

Trener mostarskog Slava MMA kluba, Slaven Planinić, bio je pionir slobodne borbe u Hercegovini. Bio je pionir brojnih borilačkih vještina iz cijelog svijeta, koje je nakon svojih putovanja po cijeloj planeti donosio natrag u Mostar. Sada u svom klubu svoja bogata iskustva prenosi mlađim naraštajima. Bilo da je riječ o MMA-u, boksu, Muay Thai-ju, hrvanju, BJJ-u ili pak nama egzotičnom filipinskom Caliju (vještina borbe sa štapovima i noževima), Planinić je za ove prostore osoba koja je sa svojim iskustvom i pedigreom pozvana komentirati spomenuti ogled. Samim mečom nije pretjerano oduševljen.

- To sigurno nije meč koji ću dočekati budan u kasne sate. Jednostavno ne podliježem tom “hype-u” koji se stvorio oko Mayweathera i McGregora. Radije bih pogledao neki meč dva dobro utrenirana borca u jednoj disciplini, bilo da je to u ovom slučaju boks ili MMA. Ovo je više spektakl za mase. Nisam pretjerano oduševljen cijelom ovom pričom. Smatram kako ima puno odličnih MMA boraca, ali i boksača koji imaju kvalitetu, ali zbog toga što nemaju taj “trash talk” ne dolaze do izražaja i ne dobivaju prilike koje zaslužuju, otvoren je bio Planinić.

Svi imaju šansu

Ipak, Planinić nije zanijekao kako ovaj mega meč, najviše s obzirom na krajnji ishod, može promijeniti puno toga na svjetskoj sceni borilačkog sporta. Ipak, riječ je o dvojici boraca koji su u svojim sportovima mijenjali trendove.

- Sigurno ću se u jutro nakon toga meča informirati što se dogodilo na njemu. Vjerojatno ću i potražiti snimku i vidjeti što se to dogodilo. Sve je moguće u razmjenama udaraca, ali ne očekujem spektakularnu borbu kakvoj se mnogi nadaju - tvrdi Planinić.

Upitan za prognozu ovoga boksačkog susreta, Planinić je imao otvoren um. - Više izgleda za pobjedu definitivno ima Mayweather. Uostalom, riječ je o boksačkom meču, gdje je on puno puta pokazao kvalitetu. Ipak, nisam od onih koji kažu kako McGregor nema šanse. Svi koji se bore imaju šansu, pogotovo profesionalni borci, bez obzira po kakvim se pravilima bore.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije