FRANCUSKI RUKOMETAŠ

Nikola Karabatić otkrio za koga će navijati: Otac mi je Hrvat, majka Srpkinja, ali...

Reuters/Pixsell
15.07.2018.
u 10:31

- Rođen sam u bivšoj Jugoslaviji, otac mi je Hrvat, a majka Srpkinja. Preselio sam u Francusku s četiri godine, ali u meni je ostao dio Balkana - rekao je Karabatić

Rukometna zvijezda Nikola Karabatić najavio je finale Svjetskog nogometnog prvenstva u kojem se sastaju Francuska i Hrvatska. Karabatić igra za francusku reprezentaciju, ali povezan s Hrvatskom, kao i susjednom Srbijom. Njegov pokojni otac Branko je iz Vrsina pokraj Trogira, a igrao je rukomet u Nišu gdje upoznao buduću suprugu Radmilu. U Nišu je Nikola došao na svijet. 

- Navijat ću za Francusku. Ovo je finale o kojem sam sanjao. Premda me srce malo boli kada su u pitanju utakmice između Francuske i Hrvatske ili Francuske i Srbije u drugim sportovima. Rođen sam u bivšoj Jugoslaviji, otac mi je Hrvat, a majka Srpkinja. Preselio sam u Francusku s četiri godine, ali u meni je ostao dio Balkana - rekao je Karabatić za francuske medije.

Prisjetio se i polufinala Hrvatske i Francuske (1:2) na SP-u 1998.

- Tada sam se radovao kad su postignuta sva tri gola. Navijat ću za Francusku, ali bit ću sretan ako i Hrvatska pobijedi. Ponosim se balkanskim korijenima koliko i time što sam Francuz.

U Karabatićevom domu bit će uzbudljivo.

- To je za nas nešto posebno. Dio obitelji bit će za Hrvatsku, a dio za Francusku. Ponosan sam što mala država kao što je Hrvatska tako lijepo predstavlja cijelu regiju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije