uoči utakmica

Nikola Karabatić: Srbin sam i Hrvat i jako sam ponosan na to

Igor Kralj/Pixsell
22.01.2018.
u 17:24

Čovjek koji je s francuskom rukometnom reprezentacijom osvojio sve što se može poželjeti bez zadrške francuskim je medijima govorio o svom porijeklu uoči utakmica protiv Srbije i Hrvatske

Francusku rukometnu reprezentaciju, jedinu sa stopostotnim učinkom i četiri pobjede u četiri utakmice dosadašnjeg dijela Eura, do kraja drugog kruga u zagrebačkoj Areni očekuju utakmice protiv Srbije (ponedjeljak) i Hrvatske (srijeda).

Upravo je njihov najbolji rukometaš Nikola Karabatić najbolja poveznica između Francuske, Srbije i Hrvatske. On je rođen u Nišu od majke Srpkinje Radmile, a otac Branko Hrvat je iz Vrsina kraj Trogira. Ipak, Nikola živi u Francuskoj od svoje treće godine, piše 24sata.hr. 

- Ja sam i Srbin i Hrvat. Imam korijene u obje zemlje i na to sam jako ponosan. Francuska je moja domovina, ali drago mi je što vučem korijene iz bivše Jugoslavije - izjavio je Karabatić za francuske medije.

- Hrvatska je predivna zemlja i obožavam je. Svako sam ljeto kraj Trogira, gdje imamo kuću. Mojim prijateljima san je otići na Tajland, a ja im govorim da nisu normalni i da za sat i pol leta od Pariza mogu uživati u najljepšoj zemlji na svijetu - dodao je Nikola.

Francuzi protiv Srbije (18:15) ne bi smjeli imati problema. Momčad Jovice Cvetkovića ima samo jednu pobjedu protiv Islanda, a gubila je od Hrvatske, Švedske i Norveške.

- Ako use*emo protiv Srbije, opet smo na nuli i možemo ispasti. Ništa nije gotovo. Bilo bi dobro kad bismo na toj utakmici mogli malo odmoriti - dodao je Karabatić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije