Mato Neretljak

Nisam mogao odbiti ljude koji vode GOŠK

04.10.2018.
u 08:30

Nije bilo vremena za slavlje u GOŠK-u nakon neočekivane pobjede protiv Željezničara u Sarajevu. Koliko je pobjeda (ne)očekivana, pokazuje međusobni saldo, svih sedam prethodnih premijerligaških utakmica GOŠK je izgubio od Želje, uz ostalo, i četiri u Gabeli. Uz prekid neugodne tradicije, Gabeljanima je pobjeda važna u borbi za ostanak. S tri boda na Grbavici GOŠK je uhvatio priključak s klubovima ispred sebe.

- Mi smo igrali kod favorita koji na svom terenu rijetko gubi utakmice, bio je još jedan mali problem činjenica da sam s momčadi napravio samo jedan trening. Međutim, pohvalio bih momčad koja je imala karakter, znači, momci su odigrali jednu izvanrednu utakmicu, prikazali moderan napadački nogomet, dosta smo se ispucali, stvorili niz prigoda, na kraju može se reći da smo zasluženo osvojili tri boda. Imali smo i sreće, hrabrosti i drskosti, nakon poravnanja nismo stali, odigrali smo do kraja angažirano, stigla je nagrada - pogodak u posljednjim trenucima - kazao je novi trener Mato Neretljak.

Što reći o momčadi GOŠK-a?

- Momčad GOŠK-a sigurno ima potencijala, tu je niz zanimljivih igrača, dosta je mlada momčad, međutim, momčad koja mora raditi, koja je u stvaranju. Neće biti lak put, ovo je samo jedan poticaj, temelj da se približimo momčadima koje su ispred nas. Težak put je pred nama, međutim, ovo je ispravan put, korak po korak. Ja vjerujem u ove momke.

U subotu stiže Zrinjski, što možete očekivati od te utakmice?

- Sigurno kako je Zrinjski jedna od najboljih momčadi u Premijer ligi BiH, možda i najkvalitetnija. Međutim, ako budemo imali pristup kao protiv Željezničara, nema zime. Vjerujem kako će i tribine biti popunjene. Bit će to pravi susret, vjerujem u svoje momke, s onakvim zalaganjem kao na Grbavici neće biti problema, siguran sam kako možemo napraviti pozitivan rezultat. Utakmica se igra jedanaest na jedanaest, nema predaje, devedeset plus je, svi smo mi na terenu. Nije velika razlika u kvaliteti. I kad imaš manju kvalitetu, sa svojom agresivnošću i dvoboj-igrom, može se to nadoknaditi.

Pali ste, narodski kazano, s neba pa u rebra. Kako ste prihvatili ponudu?

- Tu se radi u specifičnoj situaciji, ja sam u prijateljskim odnosima s ljudima koji vode GOŠK, nisam jednostavno mogao reći ne. Znam kako je pomoć potrebna, ti ljudi koji vode klub se jako puno trude, puno ulažu, ovo im je kao obitelj. Prihvatio sam posao, mislim kako se zajedno možemo izvući iz ove situacije. Napravili smo jedan mali korak, ali je dug put do uspjeha. Korak po korak, mislim da možemo uspjeti, zaključio je Neretljak.

Uglavnom, nakon brzopoteznog preuzimanja kluba i pobjede na Grbavici, Mato Neretljak će se u subotu predstaviti navijačima u malom hercegovačkom derbiju, utakmici protiv Zrinjskog.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije