premijer liga BiH

Nogometaši Sarajeva slavili u derbiju protiv Borca

Fena
02.12.2017.
u 16:13

Nogometaši Sarajeva na stadionu "Asim Ferhatović Hase" pobijedili su Borac sa 3:0 (2:0) u derbi susretu 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Strijelci za "Bordo" tim  bili su Anel Hebibović u 2. i 90. minuti i  Joachim Adukor u 29. minuti.

Po izuzetno teškim vremenskim uvjetima nogometaši Sarajeva zabilježili su važnu pobjedu, kojom su  zadržali priključak s vodećim ekipama na tabeli.

Domaći tim je poveo na samom startu utakmice preko Hebibovića, koji je iskoristio grešku gostujuće odbrane i pogodio mrežu Nemanje Trkulje.

Znatno ofanzivniju igru u odnosu na protivnika Sarajevo je u prvom poluvremenu  krunisalo drugim pogotkom koji je postigao Adukor.

Do kraja prvog dijela ekipa trenera Husrefa Musemića je nastavila s  dominacijom, ali nakon nekoliko izglednijih prilika nije uspjela da poveća vodstvo.

U drugom dijelu nove snježne padavine dodatno su otežale uvjete, što je znatno usporilo igru.      

Najbolju šansu domaći tim je imao 80. minuti, ali je šut Amara Rahmanovića zaustavio  gostujući golman Trkulja.

Do kraja susreta Sarajevo je uspjelo da poveća prednost drugim pogotkom Hebibovića, kojeg je postigao u trećoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 3:0.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije