Projekt HFC Zrinjski

Nova generacija bivših igrača na školovanju za futsal trenere

10.03.2018.
u 10:45

Nekada uspješni mostarski malonogometaši nekadašnje Karake i Zrinjskog Siniša Đurasović, Damir Mišić, Vladimir Vladisavljević i Goran Buhovac odlučili su se okrenuti trenerskom pozivu.

Prelazak u trenerske vode

Spomenuta četvorka bi na račun svog znanja i haklerskih vještina i danas bila u samom vrhu bh. futsala, dok bi vjerojatno imala snage osvojiti i neke jače komercijalne turnire u BiH. Upravo ih kao takve igrače i pamti hercegovačka publika. Đurasović, Mišić, Vladisavljević i Buhovac su do sada u karijeri osvojili brojne turnire, naslove prvaka BiH, neki od njih zabilježili su i uspješne nastupe za futsal reprezentaciju BiH. Samim tim njihov prelazak u trenerske vode je i logičan. HFC Zrinjski Mostar početkom rujna ima u planu organizirati futsal akademiju, a prije toga mostarski klub posvetio se školovanju domaćeg trenerskoga kadra.

- U sadašnjem vodstvu Zrinjskog se okupila jedna nova skupina ljudi i, po mom mišljenju, sve oko kluba se pretvara u jednu pozitivnu i zanimljivu priču. Ponuđen nam je jedan oblik suradnje koji smo kao skupina nekadašnjih igrača kluba prihvatili. Osobno mi se svidio projekt koji su nam predstavili čelnici HFC Zrinjski, tako da sam se odlučio okušati u trenerskom poslu, baš kao i moji ostali kolege - kazao nam je Siniša Đurasović, jedan od četvorice budućih trenera u futsal akademiji HFC Zrinjski.

Đurasović, Mišić, Vladisavljević i Buhovac već su bili na jednom od seminara potrebnih za dobivanje nacionalne trenerske licencije.

- Nama preostaju još dva seminara. Sve bismo trebali završiti u svibnju i onda imamo ostatak ljeta na raspolaganju kako bismo pripremili projekt futsal akademije. Održavanje akademije planirano je početkom iduće školske godine - dodao je Đurasović.

Posjet izbornika Hrvatske

Zadnju utakmicu Zrinjski je igrao u sklopu futsal Kupa. U dobro ispunjenoj dvorani našao se i hrvatski futsal izbornik Mato Stanković. Riječ je o trenerskom stručnjaku koji je Hrvatsku vodio do 4. mjesta na Europskom prvenstvu 2012. godine. Stanković je pohvalio organizaciju Zrinjskog, a iskoristio je priliku te još o pozdravio domaću publiku.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije