NBA

Nova odlična utakmica Nurkića u važnoj pobjedi Portlanda, Musa bez minutaže

10.08.2020.
u 07:50

Portland se ovom pobjedom izjednačio sa Memphisom po broju pobjeda (33), no u Zapadnoj konferenciji najbolje utakmice tek slijede s obzirom na to da i San Antonio ima 31 pobjedu, kao i Phoenix, dok se plasmanu u play-off nada i New Orleans koji ima 30 pobjeda.

Najbolji pojedinac meča bio je sjajni Lillard koji je za 40 minuta postigao 51 poen i tako u potpunosti bio najbolji košarkaš na terenu, a pored toga imao je i tri skoka i sedam asistencija. U Philadelphiji se istaknuo Richardson koji je ubacio 34 poena.

Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić na terenu je proveo 29 minuta, a za to vrijeme postigao je 15 poena te dodao šest skokova i po tri asistencije i blokade.

Drugi bh. košarkaš Džanan Musa nije igrao u pobjedi Brooklyna protiv LA Clippersa 129:120, a u ostalim mečevima Houston je vođen sjajnim Hardenom koji je ubacio 41 poen bio bolji od Sacramenta sa 129:112.

Nešto ranije je Toronto pobijedio Memphis rezultatom 108:99, San Antonio je bio bolji od New Orleansa sa 122:113, a Boston je nakon produžetaka bio bolji od Orlanda sa 122:119.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije