OPET OZLJEDA

Novi problemi: Još jedan vatreni otpao za Island!

Pixsell
09.06.2017.
u 21:05

- U svakoj nam je utakmici netko nedostajao i uvijek smo našli rješenje unutar kadra, stoga ne treba apostrofirati ozljede. Ozlijeđenima želimo brz oporavak, ali imamo dovoljno igrača za odgovor na sve zadatke - rekao jee Čačić.

Popisu ozlijeđenih reprezentativaca uoči kvalifikacijskog gostovanja na Islandu pridružio se Marko Lešković zbog udarca u kvadriceps. Izbornik Ante Čačić tako je ostao na tri stopera - Lovrenu, Vidi i Mitroviću.

- U svakoj nam je utakmici netko nedostajao i uvijek smo našli rješenje unutar kadra, stoga ne treba apostrofirati ozljede. Ozlijeđenima želimo brz oporavak, ali imamo dovoljno igrača za odgovor na sve zadatke. Ne dvojim da ćemo ući u utakmicu u dobrom raspoloženju, a oko sastava imam još neka razmišljanja. O početnoj jedanaestorici odlučit ću nakon preostalih treninga -  sažeo je izbornik vatrenih Ante Čačić.

Island je u kvalifikacijskoj skupini prvi pratitelj Hrvatske. - Nema lakog protivnika, ne može se nikoga lako dobiti. Ovo je najteža skupina kvalifikacija, a Hrvatska nikada nije imala teži put na Svjetsko prvenstvo. Međutim, Hrvatska nema pravo na uzmak i mora u svakoj utakmici tražiti bodove kako bismo ispunili svoju želju i završili prvi u skupini. Island je bio dojmljiv na EP-u, izbacio je Englesku, u našoj su skupini izgubili samo od nas te ima kontinuitet dobrih igara - analizirao je Čačić. 

Brojni su vatreni klupsku sezonu završili trijumfalnu, a sada im prije odmora predstoji još jedan reprezentativni zadatak. Hoće li se osjetiti umor?

- Mi imamo sve što treba za dobru utakmicu protiv motiviranih domaćina i ja sam optimist. Temperatura će biti oko deset stupnjeva i moći ćemo se prilagoditi. Nadam se samo da neće biti kiše. Sezona je bila naporna za mnoge naše igrače, no mnogi su također došli kao osvajači raznih trofeja i to nam može biti samo dodatni plus. Siguran sam da žele okruniti sezonu dobrom utakmicom na Islandu - zaključio je izbornik.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?