bh. legenda

Objavljeni detalji i satnice: U subotu komemoracija, ispraćaj i pokop Ivice Osima

Ivica Osim
10.05.2022.
u 18:46

Komemoracija, sprovod i ispraćaj na vječni počinak bh. legende Ivice Osima, održat će se u subotu u Sarajevu.

- Nedavna vijest o smrti našeg igrača, trenera i sportskog velikana Bosne i Hercegovine, legendarnog Ivice Osima, rastužila je mnoge poznavatelje njegovog rada i djela, kako u našoj zemlji tako i širom regije i svijeta. U svrhu što dostojanstvenijeg ispraćaja našeg Švabe, FK Željezničar će organizirati komemoraciju koja će se održati prije sprovoda u prostorijama Narodnog pozorišta u Sarajevu u subotu u 11.00 sati - priopćeno je iz FK Željezničar.

Komemoracija će okupiti veliki broj sportskih uzvanika iz regije koji su bili važan dio karijere našeg Osima od njegovih igračkih dana, preko Željinih uspjeha u Europi i Mundijala u Italiji, pa sve do uspješnih angažmana u Austriji i Japanu.

Broj gostiju je ograničen i samo gosti koji su potvrdili prisustvo će moći ući na komemoraciju legendarnom Ivici Osimu. Direktan prijenos komemoracije može se gledati na BHT 1, prenosi Avaz. 

Ispraćaj sa Stadiona Grbavica organiziran je u subotu. Okupljanje ispred stadiona je u 12:00, polazak u 12:30 sati, a zajednički mimohod navijača, prijatelja i građana BiH bit će upriličen s Grbavice do Gradskog groblja Bare, ulicama Topal Osman paše, Vilsonovo šetalište i Alipašina.

Pokop će se održati od 15 sati na Gradskom groblju Bare.

FK Željezničar i navijači Kluba će u svrhu ispraćaja Ivice Osima organizirat i nekoliko aktivnosti na idućoj domaćoj utakmici, 16. svibnja 2022. godine na stadionu Grbavica protiv Radnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije