Srednji branič

Obranom na Pecari zapovijedat će “jablan” Stjepan Radeljić

25.06.2020.
u 15:24

Stjepan Radeljić iz Bučića kod Novoga Travnika, mladi srednji branič, izraziti ljevak, visok i prav kao jablan, stigao je zimus na Pecaru na posudbu iz Osijeka.

Dobro prihvaćen

- Odigrao sam samo četiri utakmice za Široki, onda je stigao koronavirus, sve prekinuo. Prvenstvo je završeno kako je završeno, najviše na štetu Širokoga, koji je imao lijepe izglede za izboriti Europu kroz prvenstvo ili Kup, gdje smo već bili u polufinalu. Ali, umjesto nas u Europu će Borac. Dobro pamtim baš utakmicu 20. kola protiv Borca na Pecari, koja mi je bila debitantska. Gosti su vodili 2:0, mi izjednačili te imali niz prigoda. U 90. minuti sudac Admir Šehović vidio je, ali nije svirao jedanaesterac za Široki, koji bi vjerojatno “skrojio” neki drugi poredak. Sada bi Široki razmišljao o Europi, ovako nam ostaje spremati se za jesen, kaže Radeljić i dodaje kako će u ponedjeljak formalno potpisati “akt” o novoj posudbi na Pecaru, gdje je zadovoljan sredinom, suigračima, uvjetima, posebice navijačima koji su ga srdačno primili.

Osim protiv Borca, Radeljić je igrao u Kaknju protiv Mladosti, gdje je zabio drugi gol u 3:2 pobjedi, te protiv Zrinjskog za 1:1. Igrao je i u četvrtfinalu Kupa protiv Olimpika (1:1 – 6:5 s 11 metara). Svaki put je odradio 90 minuta:

- U to smo vrijeme, iako desetkovani ozljedama, sve utakmice igrali iznadprosječno dobro, sve trebali dobiti. Ali eto, nismo...

Stjepan je počeo karijeru u Vitezu, bio blizu prelaska u Široki, ali je ipak završio u Zrinjskom, gdje je već igrao njegov stariji brat Ante. Kadetski i juniorski staž proveo je u Zrinjskom. S juniorima je osvojio naslov prvaka. Nasjedio se na klupi prve momčadi čekajući koju minutu u igri. Nije ju dočekao.

- Uoči zadnjega kola, čelnici kluba su ponudili: “Želiš li igrati, potpiši ugovor”... Nisam potpisao pa nisam ni zaigrao, ali sam i tu utakmicu presjedio na klupi.

Stjepan je iz Mostara otišao u Stuttgart, gdje je igrao za drugu momčad. Onda je prihvatio ponudu menadžera Marka Čovića da prijeđe u Osijek. Tamo je odigrao dvije utakmice za prvu momčad u kvalifikacijama za Europsku ligu te sakupio 20-ak nastupa za Osijek II. Igrao je 15 puta za U19 reprezentaciju BiH te četiri puta za hrvatsku U21 izabranu vrstu.

Suradnja sa Oršolićem

- U U19 reprezentaciji igrao sam zadnjeg braniča u paru s Oršolićem, mojim susjedom iz Travnika. Sad smo se obojica našla na Pecari, oba u konkurenciji za branički par, gdje su još Marko Jurić, Toni Nikić te Dane Kožul, koji će možda prestati aktivno igrati i posvetiti se trenerskom pozivu - kazao je Radeljić.

Podsjetili smo Radeljića da je Široki ljetos ostao i bez Matića, Barišića Kvesića, Enina, Franjića, Bagarića...

- To jesu gubici, ali i dalje imamo momčad za velike rezultate u prvenstvu i Kupu BiH. Ja ih svakako očekujem. No, prijelazni rok nije ni počeo. Široki će biti jak kao što je bio godinama. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije