1. HNL

Očajni Hajduk i očajna Tudorova taktika s tri stopera: Varaždin razbio Splićane u 1. poluvremenu

17.06.2020.
u 07:00

Možda je i sreća bila što Hajduk u 29. kolu 1. HNL nije mogao igrati pred svojim navijačima na Poljudu zbog kazne jer su Splićani odigrali najgore prvo poluvrijeme pod vodstvom Igora Tudora. Poraženi su od ekipe Varaždina s 2:3.

Hajduk je odigrao očajno prvo poluvrijeme, ali to ne umanjuje sjajnu igru Varaždina koji je hrabro ušao u ovaj susret. Pet minuta je bilo dovoljno gostima da dođu do velikog vodstva. 

Sve je počelo u 19. minuti kada griješi Mujakić, a gosti lansiraju brzu kontru. U završnici Obregona nesebično poslužuje Drožđeka koji pogađa sami kut za 0:1.

U 24. minuti već je bilo 0:2. Mujakić je ponovno bio u središtu pažnje kada ga je Obregon izvukao i dodao do Teklića, a ovaj pronalazi Mamića na rubu kaznenog prostora. Lijevi bek Varaždina u maniru najboljih napadača precizno pogađa za 0:2.

I nakon sigurnog vodstva Varaždin nije usporavao i iskorištavali su Tudorovu taktiku s tri stopera koji su bili prespori, prvenstveno za Obregona. U 40. minuti pravi debakl Splićana. Obregon je ponovno pobjegao Mujakiću, dodao do Posavca, ovaj još malo ponizio Hajdukove stopere i vratio loptu do Drožđeka koji zabija svoj drugi gol za nevjerojatnih 0:3.

Očajnog Mujakića je Tudor izveo već na poluvremenu, a domaćini se vraćaju u igru u 49. minuti. Nakon duge akcije oko šesnaesterca Varaždina Vušković se lijepo oslobodio čuvara i preciznim udarcem svladao Nevistića za 1:3.

Tri minute kasnije mogao je Varaždin do četvrtog gola. Ponovno je Obregon imao glavnu ulogu u napadu, ali ovaj put ga Posavec uz pomoć vratnice zaustavlja. 23-godišnji Kolumbijac sigurno je večerašnjim nastupom skrenuo pažnju većih klubova na sebe.

 

Ta obrana Posavca kao da je dala krila domaćinima koji konačno počinju igrati kako se od njih očekuje. U 75. minuti Hajduk se vraća u utakmicu. Caktaš je primio loptu na vrhu šesnaesterca i krasnim udarcem s 18 metara pogodio malu mrežicu za 2:3.

Umor je svladao Varaždince i Hajduk je imao veliku šansu da izbjegne poraz. No, trener gostiju Samir Toplak sačuvao je sve izmjene za sami finiš te isprekidao igru, ali i dodao osvježio momčad i upisao veliku pobjedu.

Hajduk je tako propustio priliku da učvrsti drugo mjesto bez kojeg će večeras vjerojano ostati nakon što Rijeka i Lokomotiva odigraju derbi 29. kola.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?