Odbojka

Grad stao uz Banja Luka Volley koja će igrati i CEV Cup

26.06.2019.
u 07:50

Pred odbojkašicama Banja Luka Volleya je sezona puna izazova, u kojoj će se natjecati na trima frontama. Banjolučki klub je, uz dozvolu Odbojkaškog saveza BiH, prihvatio sudjelovanje u Srednjoeuropskoj ligi, dok je Uprava odlučila prihvatiti sudjelovanje na CEV Cupu.

Ozbiljni izazovi

- Ove sezone očekuju nas izazovi u europskom i regionalnom natjecanju, kao i završnici prvenstva BiH i nadamo se nastavku podrške institucija da bismo kvalitetno predstavljali Banja Luku - rekao je Slađan Cvijanović, predsjednik BL Volleya.

Da bi uspjeh bio moguć, osim kvalitetnog rada, potrebne su i financije. Potreban proračun za iduću sezonu BL Volleya je 260.000 KM, a samo za sudjelovanje u Srednjoeuropskoj ligi potrebno je oko 150.000 KM. Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić najavio je da je rebalansom proračuna predviđeno dodatnih 20.000 KM za odbojkašice, tako da će od grada ukupno dobiti 50.000. Direktor Duško Ovuka ističe veliki značaj. - Od ove godine prvi put u Srednjoeuropskoj ligi igraju klubovi iz BiH, Bimal Jedinstvo i BL Volley. Osim bh. klubova, tu je još šest klubova iz Slovenije, Hrvatske i Slovačke. Želim zahvaliti odbojkaškim savezima RS i BiH koji su podržali sudjelovanje bez obveze natjecanja u ligaškom dijelu Premijer lige tako da ćemo igrati u mini-ligi za prvaka - rekao je Duško Ovuka.

Očekuju ždrijeb

Banjolučanke će danas u 14 sati saznati ime protivnika u kvalitetnom CEV Cupu: - U CEV Cupu predstavnike ima 20 zemalja, a tu se nalazi i BiH zahvaljujući rezultatima Bimal Jedinstva. Čak 24 kluba osigurat će natjecanje u 1. krugu, a nakon prvog kruga nam se pridružuje osam poraženih timova iz kvalifikacija za Ligu prvaka. Tu ima kvalitetnih ekipa, ali smo željeli da naše djevojke steknu iskustvo i da im Europa bude nagrada za sve urađeno - dodao je Ovuka.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije