nisu svladali Rumuniju

Odbojkašice BiH bez plasmana na europsko prvenstvo

09.01.2019.
u 20:44

Odbojkašice Bosne i Hercegovine nisu uspjele svladati Rumuniju u odlučujućoj utakmici grupe F kvalifikacija za europsko prvenstvo. 

Nakon neizvjesne utakmice u kojolj je publika mogla vidjeti mnoštvo preokreta, BiH je u sportskoj dvorani u Lukavcu poražena s 3:2 u setovima (17:25, 25:19, 25:21, 17:25, 9:15). 

Iskusna reprezentacija Rumunije mnogo bolje je započela utakmicu i prvi set dobila s uvjerljivih 25:17. Reprezentacija BiH je zaigrala dosta bolje u nastavku utakmice i u naredna dva seta preokrenula rezultat u svoju korist, te povela s 2:1.

Izabranice izbornika Gorana Nešića u četvrtom setu nisu uspjele privesti utakmicu kraju i ostvariti plasman na europsko prvenstvo. Rumunke su igrale mnogo bolje i slavile s 25:17.

Odlučujući, peti set počeo je dobro za reprezentaciju BiH koja je povela s 5:3, ali Rumunija ipak dolazi do preokreta, a zatim i nedostižnog vodstva i osvaja set rezultatom 15:9. 

Reprezentaciju BiH u ovoj utakmici predvodila je Dajana Bošković s 27 bodova.

Europsko prvenstvo će biti održano od 23. kolovoza do 8. rujna u Turskoj, Poljskoj, Mađarskoj i Češkoj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije