LMZ Čitluk

Odigrana četvrtfinala, nije bilo puno iznenađenja

10.08.2018.
u 08:30

U srijedu navečer su sva slobodna mjesta na parkiralištu i pristupne ceste oko Sportskog centra “Jakerovac” u Krehinu Gracu bili ispunjeni nepreglednim mnoštvom automobila. Naime, pred oko 1500 gledatelja iz cijeloga Brotnja, na tamošnjem Sportskom centru odigrani su spektakularni četvrtfinalni susreti 16. izdanja Lige mjesnih zajednica općine Čitluk. U kvalitetnoj igri i borbenosti igrača svih momčadi te nizu njihovih dobro osmišljenih akcija, preciznih udaraca, bravuroznih obrana vratara i prekrasnih pogodaka uživali su i najizbirljiviji zaljubljenici u mali nogomet. Budući da se drugi krug natjecanja odvija po sustavu eliminacije, na kraju su na tom sportskom spektaklu briljantne pobjede i plasman u polufinale ostvarili branitelj naslova Dobro Selo, Dragićina, Donji Hamzići i Gornji Ograđenici.

Pobjeda Dobrog Sela

Vrlo kvalitetan i uzbudljiv bio je prvi susret između branitelja naslova Dobrog Sela i Gradnića. Bio je to susret dviju snažnih momčadi koje su igrale fer i korektno, a na kraju je sasvim zaslužena pobjeda od 6:3 (3:1) pripala talentiranim igračima Dobrog Sela, koja ih je odvela u polufinale. Već u 30. minuti Dobro Selo imalo je prednost od 5:1, ali su Gradnići do kraja uspjeli tek ublažiti. Uz zalaganje ostalih igrača, za veliku pobjedu Dobrog Sela najzaslužniji su neuhvatljivi Mario Bencun i Nikola Bevanda koji su postigli po dva te Marijan i Marko Raspudić po jedan pogodak, dok je strijelac dva pogotka za Gradniće bio Ivan Rozić i jednog Boris Pehar.

Iako se u drugom četvrtfinalom susretu između snažnih momčadi Dragićine i Donje Blatnice na vrata D. Blatnice vratio poznati vratar Stanislav Galić, to nije spriječilo iznimno talentiranog strijelca Dragićine Vinka Prusinu da u prvih 16 minuta postigne čak tri pogotka za svoju momčad i osigura joj veliku prednost pa je, uz još jedan pogodak Ivana Stojića, prvi dio susreta završio vodstvom Dragićine s 4:0. U nastavku susreta Blatničani su zaigrali odlučnije i s vratarom kao igračem krenuli s ubojitim napadima. To im se isplatilo jer su s dva pogotka Davora Gagre i jednim Mateja Bevande uspjeli smanjiti prednost Dragićine na 4:3. U dramatičnoj završnici igrači Dragićine ipak su spriječili izjednačenje i pobjedom od 4:3 slavili plasman u polufinale. Donji Hamzići nadigrali su Krehin Gradac.

Vrhunska predstava

I u trećem susretu prikazana je vrhunska predstava malonogometaša Donjih Hamzića i Krehina Graca, koji je po svemu bio jedan od najkvalitetnijih susreta ove godine. Iako su obje momčadi igrale savršeno dobro, gradile akcije i brzo napadale te udarcima stalno prijetile protivnicima i što su do 26. minute i igra i rezultat bili izjednačeni (2:2), u završnici su uspješniji bili igrači Donjih Hamzića koji su pobjedom od 5:2 (1:1) izborili polufinale. Svojim pogocima za pobjedu Dragićine zaslužni su Dario Ivanković, Robert Ševo, Pero Radišić, Luka Ivanković i Zvonimir Medić, dok su po jedan pogodak za Krehin Gradac postigli Matej Pehar (P) i Blago Planinić.

Posljednji susret te večeri između Međugorja i Gornjih Ograđenika završen je pobjedom Gornjih Ograđenika s 4:1 (0:1). Iako je pogotkom Ronyja Barišića u 15. minuti Međugorje prvo došlo u vodstvo od 1:0 i tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme, igrači Gornjih Ograđenika nisu se predavali i do kraja susreta uspjeli su preokrenuti rezultat u svoju korist i proslaviti veliku pobjedu od 4:1 i zasluženi plasman u polufinale.

Za to je najzaslužniji Antonio Milićević, koji je iskoristio ozljedu vratara Međugorja Nikice Šege i uspio postići čak tri lijepa pogotka za Gornje Ograđenike. Četvrti pogodak za pobjedničku momčad dao je Branko Odak.

Kažimo i to kako će se polufinalne utakmice igrati večeras (petak, 10. kolovoza) također na ŠRC u Krehinu Gracu, i to u 21 sat Donji Hamzići - Gornji Ograđenici te u 22 sata Dobro Selo - Dragićina.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?