Olimpic

Odlaskom financijera Nijaza Gracića u klubu je upaljen alarm

03.07.2016.
u 09:41

Situacija u najmlađem sarajevskom premijerligašu FK Olimpic daleko je od idealne, a čini se kako klub nikad nije bio u težoj poziciji, pogotovo nakon odlaska dojučerašnjeg prvog čovjeka kluba i glavnog financijera Nijaza Gracića s kormila kluba po završetku prošle sezone.

Direktor kluba Hamdo Spahić nedavno je potvrdio da je novčana i svaka druga situacija alarmantna, ali kako će klub igrati Ligu 12 sljedeće sezone, te da od gašenja kluba nema ništa. Čovjek koji je baš kao i Hamdo uz klub od njegovih samih početaka, a danas šef stručnog stožer vukova, Faik Kolar, također priznaje kako situacija nije obećavajuća. Ipak, iskusni stručnjak naglašava kako će on i ostatak osiromašenog klupskog rukovodstva predvođenog novim predsjednikom Farukom Hadžovićem, uskoro održati sastanak na kojem će se razmatrati daljnji potezi trenutačne Uprave kluba i pokušati pronaći rješenje za izlaz iz krize. Kako od stranih investitora još nema ništa, u klubu će, kažu, pokušati pronaći rješenje, a koliko - toliko narušena atmosfera u svlačionici popravljena je tako što je igračima podijeljena jedna plaća.

- Teža situacija od ove bila je, čini mi se, jedino prije 10-ak godina, 2006., kada smo ispali iz 1. u 2. ligu FBiH. Poslije toga je klub preuzeo Gracić, kazao nam je Kolar.

Što se igračkog kadra tiče, momčad Olimpica se sve više rasipa.

- Igrači idu u bolje uvjete i tu je sve jasno. S nama više nisu Muharemović, Handžić, Gligorov, Radović i Vukomanović, zatim s posudbe u Sarajevo su se vratili Hebibović i Anđušić, dok s nama trenutačno nije ni Zolj za kojeg postoji mogućnost da se vrati ako mu propadne inozemni angažman. Ovo znači kako će nam za iduću premijerligašku sezonu trebati 4 do 5 dobrih pojačanja ako ne želimo ubrzo izgubiti status premijerligaša. S nama su ostali iskusni Regoje, Bandović, Hadžić... i oni će predstavljati okosnicu momčadi, kazao nam je Kolar.

Momčad će se zaputiti u Mostar, gdje će u utorak odigrati susret sa Zrinjskim, kojemu će ovo biti generalna proba pred nastupe u pretkolu Lige prvaka protiv Legije.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije