Nakon još jednog derbija, zadovoljnija može biti bordo momčad

Odličan ugođaj, vrlo slaba izvedba na terenu

uu
18.05.2015.
u 09:45

Igrači Sarajeva remizirali su u derbiju protiv Željezničara 0:0, čime su zadržali vodeću poziciju s bodom prednosti ispred najvećeg rivala dva kola prije kraja prvenstva. Bordo momčad bila je bolja u prvom dijelu.

Pozitivan niz

Momčad s Koševa nastavila je pozitivan niz, a šef struke lidera prvenstva Dženan Uščuplić zadovoljan je podjelom bodova. - Epitet derbija utjecao je da ne bude opuštanja kod obje momčadi. Vidjeli smo tešku i tvrdu utakmicu na psihičkom planu, bez velikih prilika. Nedostajao je jedan pogodak da se susret otvori i igrači opuste. Mogu biti zadovoljan rezultatom budući da smo ostali na prvom mjestu, kazao je Uščuplić i dodao: - Idemo u Vitez po tri boda koja su nam prijeko potrebna. Pripremit ćemo se za ovu utakmicu jer nije lako igrati protiv kluba koji se bori za ostanak. Jedan od najboljih pojedinaca ove nogometno siromašne utakmice u redovima bordo sastava bio je bh. reprezentativac Gojko Cimirot. On je vodio veliku borbu na sredini terena i bio neumorna radilica svih 90 minuta. - Ozračje je bilo odlično. Neriješeno je najrealniji ishod. Dominirali smo u prvom, Željo u drugom dijelu, a završilo je bez pogodaka. Nama remi odgovara jer imamo bod više od Željezničara. Želimo pobijediti Vitez i dodatno se približiti naslovu, naglasio je Cimirot. Trener Željezničara Milomir Odović još jednom je ponovio kako je generalno zadovoljan, s tim što nam je dodao kako se to odnosi na Europu, jer cilj plavih je i dalje plasman u europsko natjecanje. - Imam osjećaj kako su nam se provukli, posebno u drugom dijelu. Očekivao sam da sjevne Bajićeva ljevica, jer je to igrač koji može riješiti utakmicu jednim potezom, priča nam Odović.

Bez kritika na suđenje

Odović nije želio kritizirati suca Ognjena Valjića zbog nekih njegovih odluka, ali skreće pozornost kako je bilo previše “ničijih lopti”, koje su dosuđene u korist Sarajeva. - Kad smo se oslobodili grča, igrali smo opuštenije i bolje, a to mi je posebno drago jer se polako dižemo u igri. Šteta je što sezona uskoro završava jer tek sada nam zadnja linija djeluje sigurnije, baš kao i vezni red. Hadžiahmetović? Ima potencijal i u posljednje dvije utakmice je među boljim igračima, ali ne bih ga izdvajao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije