Državno prvenstvo

Održano kadetsko prvenstvo u stolnom tenisu

08.05.2017.
u 09:54

Titule državnih prvaka osvojili su Adin Šećibović , član STK Mladost Zenica, i Harisa Mešetović, članica STK Hašim Spahić iz Ilijaša

Na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u stolnom tenisu u kategoriji kadeta i kadetkinja, proteklog vikenda u Zenici, nastupilo je oko 100 igrača i igračica iz 18 različitih klubova. Titule državnih prvaka osvojili su Adin Šećibović , član STK Mladost Zenica, i Harisa Mešetović, članica STK Hašim Spahić iz Ilijaša.

Drugoplasirani u kategoriji kadeta bio je Marko Šimunović iz Mostara, a trećeplasirani Toni Ramljak iz Aladže i Kemal Beganović iz Viteza, dok je kod kadetiknja drugoplasirana Marija Gnjatić iz Prijedora, a trećeplasirane Dora Čosić, članica kluba CM, i Džana Biogradlić iz kluba Kreka.

U parovima kod kadeta pobjednici su Šećibović/Šimunović, ispred para Forić/Kmetaš, a trećeplasirani su Barić/Kamenjaš i Jašarević/Burak.

U dublovima kadetkinja pobjedice su Biogradlić/Čosić, koje su u finalu svladale par Gnjatić/Mališ, a trećeplasirani su parovi Mešetović/Spahić i Biogradlić/Čajić.

U miješanim parovima najviše uspjeha imali su Kamenjaš/Mešetović, drugi je bio par Šećibović/Čosić, a trećeplasirani Perišić/Mališ i Jašarević/Gnjatić.

Ovim turnirom stonloteniski klub "Mladost Zenica" obilježio je 20 godina uspješnog postojanja, a proslavu će obilježiti i tradicionalnim turnirom "Table Tennis Open", koji je na rasporedu u lipnju ove godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije