Memorijal “Bože Gagro”

Oko 650 atletičara nastupa u Čitluku

14.09.2018.
u 11:10

Jučer je u prostorijama Atletskog kluba Brotnjo održan radni sastanak članova Organizacijskog odbora zaduženog za održavanje 13. međunarodnog atletskog mitinga Memorijal “Bože Gagro”, koji je zakazan za sutra (subota) u 13 sati na Gradskom stadionu Bare u Čitluku.

Tradicija

Na sastanku se raspravljalo o svim temama i pojedinostima vezanim uz uspješnu organizaciju velikog atletskog događaja s najduljom tradicijom održavanja u Bosni i Hercegovini. Tom prigodom istaknuto je kako se ovogodišnji atletski miting održava u sklopu obilježavanja 63. čitlučkih Dana berbe grožđa te kako će na njemu nastupiti rekordan broj natjecatelja.

Naime, prema najavama, sutra (u subotu) se na čtlučkom Gradskom stadionu Bare očekuje nastup više od 650 mladih atletičarki i atletičara iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i nekoliko gradova iz Republike Hrvatske koji će popuniti čak 1200 startnih mjesta. Doznali smo da će se sutra svojim umijećem Brotnjacima predstaviti zaljubljenici u “kraljicu sportova” iz čak 25 atletskih klubova iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Tako velik broj natjecatelja ukazuje na sve veću popularnost atletike na ovim prostorima, a zbog obnovljene atletske staze na Barama ove će godine na atletskom mitingu Memorijal “Bože Gagro” biti rekordan broj natjecatelja. Stoga su članovi Uprave Atletskog kluba Brotnjo i članovi Organizacijskog odbora Memorijala javno zahvalili svima koji su pridonijeli obnovi atletske staze, a ujedno su pozvali zaljubljenike u atletiku da sutra (15. rujna) u 13 sati dođu na Gradski stadion Bare pratiti uzbudljiva atletska natjecanja.

Utemeljitelj AK Brotnjo

Recimo na kraju kako se taj memorijalni međunarodni atletski miting održava u znak sjećanja na pokojnog Božu Gagru, utemeljitelja atletike u Čitluku i osnivača Atletskog kluba Brotnjo, a koji je sredinom prosinca 2009. godine sa svojom suprugom Ines smrtno stradao u prometnoj nesreći na autocesti Zagreb – Karlovac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?