Pogled prema Atalanti:

Olmo otkrio što ga ohrabruje uoči odlaska u Milano

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
25.11.2019.
u 07:41

- Čitao sam da je velik interes za utakmicu u Milanu, da su sve naše ulaznice prodane, a to je sjajno jer ne igramo samo za sebe, igramo i za naše navijače. Puno nam znači kad idu na ta daleka gostovanja i želimo pobijediti i za njih

Kada je prije pet godina došao u Dinamo iz Barcelone i odigrao prvih nekoliko minuta za drugu momčad Dinama u Sisku protiv Segeste kod trenera Sretena Ćuka, Dani Olmo nije znao ni što bi ni kako bi rekao.

Još zbunjen kao klinac koji je iz Barce došao u Dinamo, nije znao izustiti ni riječ hrvatskog, tek pokoju riječ engleskog jezika. Tada mu nisu ni dali da govori jer sva papirologija oko transfera još nije bila završena.

Danas Dani Olmo govori svjetski jezik nogometa, dečko je poznat širom svijeta, iz Dinama je došao do titule MVP-a finala Eura do 21 godine sa Španjolskom, potom je postao kapetan te vrste, a u posljednjoj reprezentativnoj akciji zaigrao je i zabio za španjolsku A reprezentaciju. Druži se s navijačima, razgovara s njima, daje intervjue na vrlo dobrom hrvatskom, naučio je i engleski, a nogomet je – usavršio.

Moramo učiti iz pogrešaka

Doduše, derbi s Hajdukom nije završen savršeno, koliko god je Dinamo igrom “razmontirao” Splićane, na kraju je bilo 1:1.

– Šteta što nismo iskoristili prilike koje smo imali, nisam proučavao statistiku utakmice, ali koliko se sjećam, Hajduk je samo jednom pucao na naš gol, i to iz jedanaesterca. No, to su naše pogreške i iz njih trebamo neke stvari naučiti. Iako, igrali smo baš dobro, ostaje žal što nismo zabili još koji gol. Možda moramo naći još malo energije u takvim utakmicama kao što je bila ta s Hajdukom. Važno je da smo sad svi spremni i gledamo dalje, prema Atalanti – rekao je Olmo.

Dinamo je u dvije utakmice ove sezone bio bolji od Hajduka, a Splićani su u njima osvojili četiri boda.

– Zato smo malo i ljutiti, trebali smo pobijediti, ali to je nogomet, važno je da nam se takve stvari ne ponavljaju. Nemamo problema u prvenstvu, i dalje smo prvi, imamo četiri boda više i utakmicu manje i vodeći trebamo ostati do kraja. Dinamo ne gleda previše naprijed, ali se i ne vraća puno na ono što je bilo, pa Olmo u fokusu na Talijane ne misli ništa povezivati s utakmicom s Hajdukom.

– Mi smo u petak igrali s Hajdukom, a oni u subotu s Juventusom. Znamo da će nam biti teško u Milanu jer Atalanta, pobijedi li u obje zadnje utakmice, ima šanse iako sad ima samo bod, ali i mi imamo šanse, pobijedimo li u Milanu, biti drugi i tako razmišljamo, želimo biti u Ligi prvaka i na proljeće, a vidim dobru energiju i dobru atmosferu u našoj momčadi, svi se dobro osjećamo. Atalanti treba pobjeda, ali zapravo treba i Dinamu za to drugo mjesto, to je kao nekakav finale u kojem nitko ne bi bio presretan s bodom, niti će igrati na bod.

– Mislim da će i oni nastojati pobijediti baš kao i mi. Igrat ćemo na pobjedu kao što smo igrali u svakoj utakmici ove sezone. U Zagrebu ste ih svladali s 4:0, sad bi moglo biti teže jer su vas jako dobro upoznali.

– Bit će teško kao i u svakoj utakmici. U Zagrebu smo odlično počeli i rano zabili golove. Sad nam treba ista ta energija kakvu smo imali u Maksimiru u prvom poluvremenu, moramo igrati kao što smo igrali u toj utakmici i onda ćemo imati velike šanse za pobjedu i u Milanu. U Milanu bit će puno navijača Dinama, veliki je stadion i navijači Atalante neće ga napuniti, sigurno ćete čuti podršku s tribina. Koliko će to biti motiv da nadoknadite ono što ste propustili u igri protiv Šahtara?

– Gdje god smo igrali u gostima, imali smo podršku naših navijača. Čitao sam da je velik interes za utakmicu u Milanu, da su sve naše ulaznice prodane, a to je sjajno jer ne igramo samo za sebe, igramo i za naše navijače, puno nam znači kad idu na ta daleka gostovanja i želimo pobijediti i za njih.

Morenu ću uvijek bit zahvalan

Intimno, vjerujete li da će Dinamo na kraju biti drugi u skupini?

– Naravno da vjerujem, imamo šanse, želimo pobijediti i u utorak te i dalje igrati u Ligi prvaka. Protekli tjedna Daniju su se dogodile sjajne stvari, debi i pogodak za reprezentaciju Španjolske.

– To mi je jedan od najsretnijih trenutaka ne samo u karijeri nego i u životu, pa to sam sanjao milijun puta, taj trenutak s reprezentacijom. Doista čudesno, ali ne želim na tome stati iako znam da će i dalje biti teško ući u sastav. Zapravo niste imali sreće, Roberto Moreno vam je dao da debitirate, a sad je otišao jer se Luis Enrique odlučio vratiti.

– Zahvalan sam Robertu Morenu što mi je dao priliku da igram za reprezentaciju, ali dobra je stvar da se vraća Luis Enrique koji je već vodio reprezentaciju. Znamo da je imao obiteljsku tragediju, u takvim okolnostima nitko ne može raditi i strašno mi je žao zbog te obiteljske tragedije iako mi je drago da se vraća, a Robertu Morenu bit ću uvijek zahvalan. No, i kod Luisa Enriquea bili ste na treningu reprezentacije prije godinu dana.

– Istina, trenirao sam s njima jedan dan, vjerujem da zna za mene, pričali smo prije utakmice Lige nacija između Hrvatske i Španjolske – prisjetio je Olmo. Vjerujemo da će i novi-stari izbornik dati šansu mladima kao što je Olmo, da je i on vidio kakvog majstora Španjolska ima u Dinamu i da će ga i na proljeće gledati u Ligi prvaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije