IZBOR

Opet se poklonili hrvatskom kapetanu! Luka Modrić dobio veliko priznanje

Reuters/Pixsell
30.12.2019.
u 07:45

Hrvatski kapetan i lanjski dobitnik Zlatne lopte nalazi se među najboljih jedanaest uz Lionela Messija i Cristiana Ronalda

Krajem godine podvlači se crta te se biraju najbolji. Ovih dana u mnogim izborima biraju se najbolji sportaši i momčadi u zadnjih deset godina, pa tako i u nogometu.

Ugledni tjedni magazin France Football izabrao je najbolju momčad desetljeća u kojoj se našao i naš Luka Modrić.

Hrvatski kapetan i lanjski dobitnik Zlatne lopte nalazi se među najboljih jedanaest uz Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Ovo je najbolja momčad u izboru France Footballa: Casillas - Lahm, Van Dijk, Ramos, Marcelo - Modrić, Xavi, Iniesta - Messi, Ronaldo, Neymar.

Luka Modrić koji je u Večernjakovom izboru po osmi put osvojio nagradu Nogometaša godine lani je pokupio sva najvažnija individualna priznanja

. Osim Zlatne lopte, proglašen je najboljim igračem u Fifinom i Uefinom izboru, te je izabran za najboljeg igrača SP-a u Rusiji gdje je predvodio hrvatsku nogometnu reprezentaciju do drugog mjesta.

Velikog uspjeha imao je s madridskim Realom s kojim je osvojio četiri naslova Lige prvaka, te jedno španjolsko prvenstvo i Kraljevski kup, pa je njegovo uvrštenje među najboljih jedanaest sasvim očekivano.

No izbor nekih igrača u ovu momčad pomalo je sporan, kao Liverpoolov stoper Van Dijk koji je samo nakon dvije sezone dobio mjesto u sastavu.

U momčadi se našao i vratar Casillas čija je forma nakon 2015. i odlaska iz madridskog Reala bila u stalnom padu. Karijeru je nastavio u Portu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije