Robert Prosinečki

Optimist sam, naći ćemo odgovarajuću zamjenu za Pjanića

12.05.2019.
u 19:39

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Europsko prvenstvo nastavlja 8. lipnja utakmicom protiv Finske u Tampereu, dok će se tri dana kasnije, 11. lipnja, zmajevi u Torinu suprotstaviti glavnom pretendentu i favoritu za prvo mjesto u skupini, reprezentaciji Italije.

Izostanak Pjanića

Što se tiče igračkog kadra, nepuni mjesec dana pred nastavak kvalifikacija zna se tek da će veliki hendikep za reprezentaciju BiH u predstojećim susretima biti izostanak najskupljeg bh. igrača Miralema Pjanića, koji je suspendiran zbog izravnog crvenog kartona dobivenog u utakmici protiv Grčke (2:2). Kao i uvijek, tako se i u ovim utakmicama izabranicima Roberta Prosinečkog očekuje velika podrška s tribina jer vjerni navijači često su dvanaesti igrač zmajeva. Za susret u Tampereu za navijače Bosne i Hercegovine rezervirano je 800 ulaznica po cijeni od 28 eura, dok je za za gostujući sektor stadiona Juventusa u Torinu u utakmici protiv Italije za bh. navijače rezervirano 2099 ulaznica. Cijena pojedinačne ulaznice je 20 eura, a jedini ovlašten i nadležan za prodaju je Nogometni savez BiH.

Bez eksperimentiranja

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki podvlači kako ne planira puno eksperimentirati s igračima koje će pozvati na lipanjsko okupljanje. - Ovo su ozbiljne utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo. Nije to sad neki prijateljski susret pa da možemo probati razne opcije. Imamo na Pjanićevu mjestu nekoliko igrača koji igraju dobro i standardni su u svom klubu. Tražit ćemo alternative, ali sam optimist. Dobri smo. Imamo dobro ozračje i vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat. Trenutačno razmišljamo samo o Finskoj. Nezgodna su ekipa, pogotovo na domaćem terenu. Mogu nam napraviti velike probleme, ali ja vjerujem da možemo pružiti dobru partiju i na kraju pobijediti, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi s Italijom - kazao je Prosinečki za Klix.ba.

Izbornik je otkrio i potencijalno novo ime na popisu za Finsku i Italiju.

- Zatražili smo da se srede papiri za stopera Emira Dilavera jer on ima podrijetlo iz BiH. Cijelu sezonu odigrao je veoma dobro u Dinamu. Pokušat ćemo to srediti pa bi on bio to novo ime na popisu - kazao je Prosinečki. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?