Prva liga FBiH

Orašje slavilo u gostima “slomivši” u derbiju Budućnost

prvaliga
07.09.2015.
u 06:30

Derbi kola u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH u Banovićima pripao je Orašju (2:1), pa je prednost labudova ispred Budućnosti “debelih” pet bodova. Orašani su poveli preko Maroševića, za Banovićane je izjednačio Demirović, ali je ubojiti strijelac gostiju iz Orašja Mujić, novim golom stavio točku na “i” što se tiče tog derbija. 

Pune tribine protiv Goška

Pobjeda je podigla je raspoloženje među ljubiteljima nogometa u gradu na Savi, pa se očekuju pune tribine na susretu protiv gabeljanskog Goška. Gošk je, pak, u svoju korist (1:0) riješio derbi juga protiv Sloge iz Ljubuškog. Pogodak odluke glavom je zabio “oniži” Branimir Odak. Ljubušacima ne ide pa ne ide, pa su se već “ugnijezdili” pri dnu ljestvice. Najneizvjesnije je bilo u Jajcu. Radnički je vodio (Kuduzović), ali u završnici utakmice Metalleghe BSI se “razbudio” i pogocima Dilberovića i Pljevljaka okrenuo u 2:1. Novi je Travnik stekao 2:0 (2x Buljubašić), ali na kraju je Rudar izvukao bod (2:2 – Ćehajić, Bajramović).

Uvjerljivi Čapljinci

Proljetos je Jedinstvo izborilo ostanak 2:0 pobjedom u Goraždu. Ovaj put istim 2:0 rezultatom slavili su domaći (Hodžić i Bešlija), pa su Bišćani ostali “zakovani” za dno bez bodova. Čapljina je na Bjelavama s uvjerljivih 2:0 svladala Podgrmeč (Zubac, Jurina), što joj je treća uzastopna pobjeda za skok pred vrh ljestvice. Bratstvo je protiv Branitelja povelo 3:0 (tri pogotka postigao Poturalić). Tek tada su do daha došli i Mostarci, smanjili na 1:3 (Bebanić), ali to je od njih bilo sve... Sudac Matuško u 80. minuti je prekinuo susret Zvijezde i Bosne u Gradačcu zbog proloma oblaka i poplave. Zvijezda je vodila 1:0 (Savić). Budući da je odigrano više od 75 minuta, susret će se vjerojatno registrirati postignutim rezultatom do prekida. Poredak nakon 5. kola: Orašje 15 bodova, Budućnost 10, Bosna (-1) i Čapljina 9, Bratstvo, Radnički, Gošk, Metalleghe BSI 8, Goražde 7, Novi Travnik, Zvijezda (-1), Rudar 5, Sloga, Podgrmeč 4, Branitelj 2, Jedinstvo 0 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?