JK Neretva

Osvajaju medalje iako su u teškoj situaciji

17.05.2019.
u 07:33

Na prvanstvu BiH je nastupilo više od 40 klubova iz cijele BiH, a judaši mostarske Neretve uspjeli su i ovoga puta doći do državnih. Antonija Jozeljić ovoga puta nastupila je u kategoriji do 57 kg u uzrastu juniorki.

Ajvaz uspješan i kao junior

Nakon medalja u uzrastu djevojčica, ml. kadetkinja i kadetkinja ovoga puta uspjela je osvojiti medalju i u juniorakoj konkurenciji iako joj je ovo prva godina u tome uzrastu. U prva dva kola izlazi kao pobjednica, dok u trećem kolu gubi borbu za ulazak u finale. U borbi za brončanu medalju Antonija pobjeđuje svoju protivnicu na ippon i time ponovno ostvaruje odličan plasman na prvenstvu BiH. Srđan Ajvaz, sportaš koji je posljednjih nekoliko godina u samom konstantno među najboljima u BiH i cijeloj regiji, kao prvak H B ovoga puta nastupio je u konkurenciji juniora, iako također prva godina u tome uzrastu, on se opet našao među prva tri najbolja u BiH. Podsjetimo i na to kako je Ajvaz na posljednjem EU Cupu za kadete u Gyoru u Mađarskoj osvojio 5. mjesto u jakoj konkurenciji pored predstavnika iz preko 30 država. Na prvenstvu u Vitezu ovoga puta osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 90 kg, sa samo jednim porazom i to od osvajača zlatne medalje za seniore, zlatne medalje na prvenstvu Balkana za seniore i srebrene medalje na World judo Tour za juniore.

- Kada se uzme u obzir da im je ovo prva godina juniora, mišljenja sam da su ovo dvoje sportaša bili i više nego dobri i da su pokazali da se njihov trud itekako isplati te da se na njih može računati i očekivati još bolji uspjeh u narednom razdoblju - istaknuo je njihov trener Majo Ćeško.

Loši uvjeti

Ispred kluba naglašavaju kako klub radi u jako lošim uvjetima, tako da ovi rezultati imaju još i veću vrijednost. Samo u ovoj godini klub je ostvario odlične uspjehe, tri prvakinje, jednim viceprvakom i četiri brončane medalje sa prvenstva BiH.

- Apeliramo na JS H B, JS BiH, gradonačelnika grada Mostara, Vladu HNŽ te županijsko Ministarstvo kulture i sporta da na bilo koji način pomognu ovim sjajnim sportašima, ambasadorima grada Mostara i odličnim učenicima. Godinama apeliramo na nadležne da nam pomognu. Svojim rezultatima u prvom redu ovi sportaši promoviraju svoj grad, zemlju, no jednostavno nitko u ovom gradu očito nema sluha za to, ističe se u priopćenju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije