Futsal

Osvojen je Kup, Zrinjski priželjkuje i prvenstvo

05.04.2019.
u 07:10

HFC Zrinjski osvojio je prvi trofej u ovoj sezoni. Mostarci su nakon dvije utakmice finala Kupa BiH bili bolji od Kaskade iz Gračanice, nakon dvije utakmice ukupno je bilo 4:4, a prevaga na stranu Zrinjskog bio je veći broj pogodaka postignut u gostima. Uzvratna finalna utakmica u Gračanici završena je pobjedom Kaskade rezultatom 4:2, ali Zrinjski je u prvoj utakmici igranoj u Mostaru slavio 2:0 i trofej pobjednika Kupa podigao je u zrak.

Drama u Gračanici

Ipak, plemići do velikog uspjeha nisu mogli doći bez velike drame. Čak su prvi poveli preko Sesara, koji je zabio iz akumuliranog udarca. Nije prošlo ni 20 sekunda, a domaći su izjednačili preko Hamidovića, a do kraja poluvremena su i poveli preko Husejnovića, Milanovića i Demirovića. Na odmoru je jedna ruka igrača Kaskade već bila na peharu za osvojeni Kup, Zrinjski je bio u rasulu, panika se uvukla među igrače... Ipak, igra s pet igrača u polju otupila je pritisak domaćina. Nakon puno strpljenja, Mostarci su preko Ivankovića zabili za 4:2. Do kraja je moglo biti još pogodaka, ali je Zrinjski izdržao, mogao je biti i uvjerljiviji, ali možda je upravo ovakav scenarij i bio najslađi za Mostarce.

- Hvala svim igračima na zalaganju i svemu što su pružili na ovoj utakmici. Igrali smo u paklenoj atmosferi i nije bilo nimalo lako. Ovo je za sve nas veliki uspjeh i nadam se kako smo sve navijače Zrinjskog učinili sretnima - kazao je Nikola Tomičić, trener HFC Zrinjski, za službenu stranicu mostarskog kluba.

Okreću se prvenstvu

Zrinjski je osvojio svoj prvi trofej, a sada se okreće doigravanju za prvaka BiH. Zrinjski je kao drugoplasirani sastav redovitog dijela sezone osigurao plasman u polufinalu i ima realne izglede za osvajanje još jednog trofeja. Ipak, trijumf u Kupu sigurno će dodatno podići ozračje u ovom klubu.

- Bila je ovo teška utakmica. Iako smo poveli, primili smo čak četiri pogotka u samo nekoliko minuta, što nam se nije dogodilo nijednom ove sezone. Ipak, pokazali smo karakter i zabili pogodak koji nas je doveo do osvajanja Kupa. Hvala navijačima koji su nas došli bodriti u Gračanici, a mi se odmah pripremamo za polufinale doigravanja za prvaka Premijer lige BiH - kazao nam je igrač Zrinjskog Marin Suton.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?