Podjela 2 milijuna KM

Otkrivamo koliko će novca dobiti bh. klubovi nakon što je Premijer liga dobila novog sponzora

21.10.2020.
u 15:22

Kompanija M:tel je od ove sezone generalni sponzor Premijer lige Bosne i Hercegovine, a klubovi koji se natječu u elitnom rangu bh. nogometa mogu biti mnogo zadovoljni načinom na koji će se raspodijeliti novčana sredstva, saznaje Klix.ba.
Ponuda bosanskohercegovačkog telekom operatera iz Banje Luke je bila najunosnija od tri koje su bile na tenderu i ukupno je iznosila oko 20 milijuna konvertibilnih maraka.

M:tel je postao sponzor Nogometnog saveza BiH, reprezentacije i Premijer lige, a po ugovoru je pripremio i posebne bonuse i za reprezentacije i za klubove.

Kada je riječ o klubovima Premijer lige BiH, oni su mnogo zadovoljniji iznosom novca koji će dobijati na godišnjoj razini.

Za ovu sezonu M:tel će Premijer ligu BiH sponzorirati s više od dva milijuna KM.

Oko 850.000 KM je izdvojeno za službene osobe (sudce, delegate, kontrolore...), a svaki klub će dobiti oko 70.000 KM.

No, to nije sve. Dodatnih 1,5 milijuna KM klubovi će podijeliti između sebe na osnovu plasmana u Premijer ligi BiH.

Prvih sedam ekipa će dobiti šestocifrene sume. Prvak će tako inkasirati dodatnih 300.000 KM, a više od po 200.000 KM će dobiti doprvak i trećeplasirana ekipa.

Također, i klubovi koji napuste Premijer ligu BiH na kraju sezone će dobiti novčana sredstva. Ekipe koje završe na posljednja dva mjesta će dobiti po 15.000 KM.

Klubovi, koji su se obvezali da će na tribinu prekoputa kamera postaviti reklamu M:tela, će novac dobiti na kraju natjecateljske sezone.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije