DEBI U LIGI NACIJA

Otkriven sastav Hrvatske za Španjolsku, Dalić ima samo jednu dvojbu!

Reuters/Pixsell
11.09.2018.
u 14:19

Bit će ovo sedmi međusobni susret Hrvatske i Španjolske, a zasad naši protivnici imaju jednu pobjedu više (3:2), dok je jedan susret završio bez pobjednika

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras debitira u novom Uefinom natjecanju - Ligi nacija! Dalićevi izabranici o Elcheu otvaraju sa Španjolcima koji su natjecanje otvorili pobjedom nad Englezima 2:1. 

Pod vodstvom Luisa Enriquea izgledaju puno bolje, ubrzali su igru i večeras nas očekuje jako težak protivnik. Pogotovo ako se u obzir uzme podatak da su izrazito dobar domaćina pa tako kod kuće nisu izgubili čak 15 godina! 

- Znam da Španjolska nije 15 godina izgubila natjecateljsku utakmicu na domaćem terenu, ali vjerujem da možemo srušiti tu tradiciju. Rušili smo neke tradicije i na SP-u, zašto ne bi i sada u Elcheu. Vjerujem da nakon Argentine i Engleske možemo srušiti i trećeg svjetskog prvaka u dva mjeseca, rekao je Dalić. 

Vatreni su prije dva mjeseca oduševili svijet i uzeli srebro u Rusiji, ali otada se puno toga promijenilo. Od reprezentacije su se oprostili Subašić, Ćorluka i Mandžukić, a nema ni ozlijeđenih Lovrena, Strinića, Rebić i Kramarić pa će naš izbornik morati tražiti neka nova rješenja. 

Dalić je i sam najavio da će Hrvatska uvijek igrati na pobjedu, ali da mu ovo natjecanje služi kao selekcija za ono najbitnije, a to je projekt Europsko prvenstvo. 

- Rekao sam da nam rezultat u Ligi nacija nije na prvom mjestu, ali to ne znači da ne želimo pobjedu. Dat ću priliku nekim igračima da budem na čistu mogu li na njih računati u budućnosti. Bit će ovo sedmi međusobni susret Hrvatske i Španjolske, a zasad naši protivnici imaju jednu pobjedu više (3:2), dok je jedan susret završio bez pobjednika. Večeras ćemo pokušati srušiti njihovu tradiciju, a već se zna i vjerojatni sastav. Prema posljednjim informacijama iz Španjolske, u napadu će biti Santini, a izbornik ima još jednu dvojbu: nije siguran hoće li zaigrati Pjaca ili će probati neku kombinaciju s Kovačićem.

Sastav bi, prema svemu sudeći, trebao izgledati ovako: Kalinić - Vrsaljko, Vida, Mitrović, Pivarić - Brozović, Rakitić - Pjaca (Kovačić), Modrić, Perišić - Santini. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije