Ponovno problemi

Otpis dugova, ili gašenje Borca

20.11.2015.
u 07:00

Dugovi Borca su oko 13 mil. KM. Klubu je tijekom sezone već isključena struja, a uprava se borila pronaći novac za gostovanja

Izborna skupština nogometnog kluba Borac treba biti u ponedjeljak, 23. studenoga, a bez konkretnog plana za izlazak iz krize Banjolučanima prijeti gašenje, piše Večernji list BiH.

Velika dugovanja

Odlazeća uprava je izračunala kako bi za završetak sezone bilo potrebno oko 450.000 maraka. Banjolučani taj novac nemaju, tako da se mora pronaći rješenje kako bi klub uopće završio natjecanje. Stručni stožer i igrači su trenutačno prepušteni sami sebi u tri posljednja kola. Jedini službeni kandidat za novog predsjednika je Branko Kovačević, dok se spominje mogućnost da nekoliko nogometnih zaljubljenika uspije napraviti tim ljudi koji treba izvući tim iz dubioze.

Klub nema imovinu

Trenutačno dugovi Borca su oko 13 milijuna maraka. Banjolučanima je tijekom sezone već isključena struja, a uprava se borila da pronađe novac za odlaske na gostovanja. Ni podrška navijača nije bila na potrebnoj i očekivanoj sredini. - Aktualna uprava plaća dugove prethodnika. Ako se netko upusti u borbu, trebat će im dosta novca. Neophodan nam je novi zakon o sportu koji bi omogućio otpisivanje nenaplativih dugova. Borac nema imovinu, kako će naplatiti od nas nešto što nemamo? Ako Vlada RS želi dobro sportu, mora otpisati dugovanja. Osim toga, dijelom snosi i krivnju jer je 'netko dopustio da dug naraste iako je znao da u sportu vlada anarhija - rekao je dosadašnji predsjednik Draško Ilić. Navijači Borca nakon gradonačelnika Banje Luke pisali su i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Od njega traže da pomogne u otpisu dugovanja i učini sve kako bi klub preživio i dočekao svoj 90. rođendan. Također zahvaljuju na dosadašnjoj pomoći koju je pružio banjolučkom timu, te traže novi zakon o sportu.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije