Domaljevac

Ovdje je odbojka nešto više od sporta

10.05.2017.
u 10:06

Ponovo se Domaljevac potvrdio kao odbojkaški fenomen. Bez ijednog izgubljenog seta HOK Domaljevac osvojio je, bolje rečeno, obranio u Cazinu prošlogodišnji naslov prvaka FBiH u katedskoj kategoriji. Trojica momaka Ivo Ivić, Matej Ivić i Joso Tepeluk tomu su najviše doprinijeli. Matej Ivić proglašen je najboljim igračem turnira. Posebnost je u tome što u njoj igraju dva brata Ivo i Franjo. Njihov je tata Zlatko Ivić zapravo trener HOK Domaljevac. Cijelu ekipu brižno čuva od ozljeda medicinska sestra, Zlajina supruga Željka dok baka kući čuva medalje i pehare ekipe jer oštećena u poplavama prostorija kluba i dalje čeka neka bolja vremena. Priču o sportskoj obiteji smo već ispričali, a ovoga puta potaknuti novim uspjehom, otvorili smo vrata dvorane u Grebnicama kako bi otkrili gdje je tajna uspješnosti ovog kluba.

Rat i odbojka

Odbojkaška tradicija tog posavskog mjesta seže od 1981. godine, ali i prije se u Domaljevcu na Srimcu igrala odbojka. Zule, Bele, Tetić, Pajo, Čkalja prvi su otvorili tu lijepu priču domaljevačke odbojke koju danas nastavlja graditi Zlatko Ivić.

- Moja je generacija krenula tek igrati uz velike odbojkaše, no stigao je rat i život je stao. Našem Zuletu (Anto Tepeluk) legendi odbojke sinula je genijalna ideja da počnemo trenirati već 1993. godine. Saljo nam je pomogao da se natječemo u Slavonskom savezu kako bi se rasteretili svih ratnih problema. Tada smo se zvali “Izbjegličko društvo Domaljevac” i tako je sve počelo, priča nam Ivić i dodaje, kada su mu liječnici kazali: biraj, srce ili odbojka, ja sam morao preuzeti odgovornost vođenja odbojkaša Domaljevca.

Ivić ne skriva ponos na odbojkaše. Trenutačno u klubu trenira više do 30 odbojkaša iz Domaljevca, Bazika, Grebnica, Tolise, Donje Mahale, Boka i Orašja i to sve četiri vrste, i uz to trenira i djevojčice u Osnovnoj školi.

- Uvijek su bili pojedinci koji pokreću klub. Naravno sam ne mogu pa su tu Ivo Matić, Krešimir Mijić, Miroslav Lopandić, Ivan Mijić, ravnatelj škole Stjepan Piljić, predsjednik kluba Stamenko Ćošković, Uprava. Pokušavamo održati tradiciju uspjeha naše odbojke, pojašnjava trener.

Srimac odgaja odbojkaše

Posebnost je domljevačkih odbojkaša jer imaju Srimac (zaseok Domaljevca gdje su tereni pod otvorenim nebom).

– Imamo tradiciju odigravanja susreta starijih odbojkaša s mladim ekipama. To nadigravanje traje cijelo ljeto, organiziramo turnire, učimo modernu odbojku, jednostavno cijelo mjesto živi za odbojku, kažu nam u klubu. Takav rad je nagrađen brojnim uspjesima koje su pratila priznanja, pehari, medalje za brojna prva mjesta.

- Pred nama je za vikend završnica federalnog juniorskog prvenstva u Olovu. Ne skrivamo da smo opet favoriti.

Nakon toga dolazi završnica kadetskog državnog natjecanja. Spremno dočekujemo sve susrete, odbojkaši su fizički pripremljeni i motivirani i pokazuju na terenu poznatom posavskom požrtvovnošću. Uvijek idemo za pobjedom, zaključuje Ivić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije