Odbojka

Ovo je najbolja sezona do sada, uživamo u odbojci

22.03.2019.
u 08:10

Teško je izvagati što i koliko može Domaljevac u doigravanju za odbojkaškog prvaka Bosne i Hercegovine. Završnicu ligaškog dijela odradili su u velikom stilu, čak su i svog prvog suparnika u doigravanju – Radnik, dva kola prije kraja svladali u gostima s 3:1. Inače, do sada su u doigravanju znatno bolje prolazili u ligaškom dijelu uspješniji klubovi, ali nikada se ne zna. Govoreći o doigravanju koje započinje ovoga vikenda, Zlatko Ivić, trener Domaljevca, kaže:

U usponu forme

- Nastojimo se pripremiti maksimalno, da pojačamo treninge priskoče nam i dvojica igrača iz Osijeka jer je tamošnje prvenstvo završeno. U usponu smo forme, igrači koji su tijekom sezone bili ozlijeđeni – Milan Zoranović skočni zglob, njegova alternativa Filip Nedić te libero Matej Ivić - prijelom stopala su u pogonu. Važno je da u doigravanje startamo kompletni, a ja se nadam i potpuno spremni - konstatira Ivić pa nakon suzdržanih procjena na upit o važnosti prve utakmice otkriva karte:

- Idemo odmah na sve ili ništa. Nemamo što izgubiti jer ćemo i u trećoj utakmici biti domaćini. To i jest prednost boljeg plasmana u ligaškom dijelu. Dobro bi bilo da protiv našeg sportskog prijatelja Radnika posao završimo u dvije utakmice, tako bismo imali više vremena za pripreme za idući krug, gdje će boljeg iz našeg dvoboja vjerojatno čekati Kakanj. Međutim, o Kaknju nema razmišljanja dok ne apsolviramo Radnik, zaključuje Ivić.

Valja se podsjetiti kako je Domaljevac u ligaškom dijelu zabilježio do sada najbolji rezultat u Premijer ligi BiH. Iz 18 utakmica imao je 13 pobjeda, dok je pet puta izgubio, s osvojenih 36 bodova bio je uvjerljivo treći. Ispred njega su na drugom mjestu Kakanj s 41 bodom, dok je branitelj trofeja Mladost bila superiorna s 53 boda. Iza Domaljevčana je Borac koji ima izjednačen omjer pobjeda i poraza, po devet, odnosno 29 bodova, sedam manje od ekipe Zlatka Ivića.

Želja je očita - finale

Iako su u Domaljevcu suzdržani, očita je želja finale kako bi uzvratili Kaknju za poraz u Kupu, a zatim ogledali se s u posljednjih 5 godina superiornom Mladosti. Imajući na umu uspjehe odbojkaša Domaljevca, zatim odbojkašica Orašja u Superligi, te odbojkašica Napretka u 1. ligi FBiH, odbojka je sport broj jedan u PŽ-u. Dakle, četvrtfinale odbojkaša kreće utakmicama Radnik – Domaljevac, šesti i treći, zatim Modriča – Mladost, osmi i prvi, pa Majevica – Kakanj, sedmi i drugi te Jedinstvo Brčko – Borac, peti i četvrti u ligaškom dijelu. Favorit je Mladost, dok iz pritaje vrebaju Kakanj, pa i Domaljevac. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije