velemajstorski

Ovo je najljepši gol Hrvatske: Brekalo izvozao trojac od 150 milijuna eura i zabio

09.09.2020.
u 09:37

Josip Brekalo postigao je prvi gol za Hrvatsku nezaboravno i velemajstorski.

Hrvatska je izgubila 4:2 kod Francuske u drugom kolu Lige nacija, ali mladi (22) krilni napadač poraženih izveo je potez utakmice. Točnije, više njih u istoj akciji.

U 55. minuti, pri rezultatu 2:1 za Francusku, Mateo Kovačić poslužio je Brekala sjajnim proigravanjem u prostor. 

Lopta koja je izbacila iz igre oba obrambena reda Francuske gurnula je brzog Brekala u odličnu priliku, koju je on spektakularno iskoristio.

Prvo je u trku par puta predriblao i prevario Realovog lijevog bočnog Ferlanda Mendyja. Jednog od najboljih igrača šampionske momčadi La Lige za kraj je bacio na travu, a onda je bio red na Clementa Lengleta.

Stoper Barcelone pokušao mu je ući u blok, ali ga je lagani Brekalo probio kao snagator. Zatim mu je na kraj poželio stati Dayot Upamecano, ali jedan od najboljih mladih braniča svijeta nije imao šanse pored Brekala, koji je i ovog Francuza poslao u prazno.

Nakon što je lako odradio trojac braniča vrijedan 150 milijuna eura, Brekalo je akciju karijere okrunio rutinskim zabijanjem u gol Huga Llorisa, kapetana svjetskih prvaka, prenosi Index.

Video golčine možete pogledati OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?