ATP HAMBURG

Ozljeda je prošlost: Borna Ćorić izborio prvo četvrtfinale nakon 16 mjeseci

20.07.2022.
u 14:25

Ovo je Borni prvo četvrtfinale na ATP Touru od prošlogodišnjeg turnira u Rotterdamu gdje je bio polufinalist 

Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira, svoje prvo nakon 16 mjeseci, nakon što je u Hamburgu sa 6:3, 6:4 u meču 2. kola svladao nizozemskog tenisača Tallona Griekspoora. Za mjesto u polufinalu igrat će protiv boljeg iz ogleda u kojem se sastaju četvrti nositelj Pablo Carreno Busta i Alex Molčan. Bio je to njihov prvi međusobni sraz, a Griekspoor je najbolje rangirani tenisač kojeg je Ćorić pobijedio u ovoj sezoni povratka nakon jednogodišnje stanke. 

Za razliku od jučerašnjeg dvoboja s Đereom, Ćorić nije dopustio Tallonu Griekspooru da stekne početnu prednost. Borna je u šestom gemu prvog seta došao do ključnog breaka, a prethodno je u trećem i petom gemu spasio tri break-lopte koje je imao 26-godišnji Nizozemac. Nakon 43 minute hrvatski tenisač osvojio je prvi set.

Griekspoor je loše započeo drugi set. Kod 40:30 u prvom gemu povezao je dvije dvostruke pogreške i darovao Ćoriću priliku za novi break. Borna je u prvom pokušaju ostao bez realizacije, ali kad je dobio drugu priliku, ponovno je oduzeo servis suparniku. Do kraja meča hrvatski tenisač nije dopustio Nizozemcu da dođe u priliku vratiti se u meč i nakon 90 minuta igre mogao je proslaviti plasman u četvrtfinale.

Činjenica da je na zemljanoj podlozi uspio zabiti devet asova dobar je pokazatelj da je Bornino rame u dobrom stanju. Ćorić je na prvom servisu imao realizaciju od 81% i odličnih 60% osvojenih poena na drugom servisu. Spasio je sve tri break-lopte koje je imao Griekspoor, a realizirao dvije od tri prilike za break.

Ovo je Borni prvo četvrtfinale na ATP Touru od prošlogodišnjeg turnira u Rotterdamu gdje je bio polufinalist, što mu je bio i posljednji nastup prije jednogodišnje stanke zbog operacije ramena. Već plasman u četvrtfinale Hamburga Borni donosi napredak na ATP ljestvici od 40-ak mjesta i svrstava ga među 150 najboljih igrača svijeta. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije