Rukomet

Pakleni ožujak u 9 utakmica za rukometaše Borca

05.03.2019.
u 07:51

Rukometaši Borac M:tela vezali su osmu pobjedu u prvenstvu BiH. Nakon sjajne završnice u kojoj su imali pet pobjeda, na startu drugog dijela Banjolučani su podigli razinu igre i vezali su uspjehe kojima su prišli na samo tri boda zaostatka iza lidera Bosne iz Visokog.

Na sve to, uspjeli su se plasirati u polufinale Kupa BiH te četvrtfinale europskog Challenge Cupa. U posljednjem susretu svladali su Goražde, 27:23, a gosti su u nekoliko navrata opasno zaprijetili.

- Nema lakih utakmica, imali smo problema sredinom drugog dijela kada su gosti prišli na samo gol zaostatka, pa ćemo neke stvari morati mijenjati. Nedostajalo nam je tempa u napadu i Goran Daničić zbog brze lopte. Imali smo malih problema i u obrani, pa smo se potrošili više nego što smo planirali. Ipak, najvažnije je da pobjeđujemo. Rekao sam da potpisujem do kraja sezone da bude jedan razlike za nas u svim utakmicama. Zbog navijača koji nas prate volio bih sigurnije pobjede - rekao je trener Mirko Mikić.

Borac će u ožujku odigrati čak devet susreta. Naporan ritam utječe na izbor igrača, pa trener Mikić nastoji ravnomjerno raspodijeliti minutažu.

- Dobro smo radili, kondicijski smo spremni, a imamo širok izbor, pa ćemo nastojati raspodijeliti minutažu. U ovom susretu nije bilo Bojana Ljubišića, a nastojali smo držati ritam.

Već u srijedu Banjolučane očekuje teško gostovanje u Visokom protiv Bosne u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH.

- U Visokom ne smije biti slabih serija i ovakvih padova u igri jer je protivnik vrlo iskusan i znat će to kazniti. Želimo izvući pozitivan rezultat pred uzvrat. Bosna je naš stari rival, koji je pojačan dolaskom reprezentativca Muhameda Toromanovića. Svakako nas očekuje jedna borbena utakmica - dodao je Mikić.

U Borcu trenutačno na razmišljaju o europskim utakmicama protiv CSM Bucuresta jer idu iz utakmice u utakmicu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije