Nekoć slavni klub

Parma promijenila ime i prodaje sve svoje trofeje

'Parma\'s Ishak Belfodil celebrates after scoring a goal against SS Lazio during their Italian Serie A soccer match at the Olympic stadium in Rome December 2, 2012. REUTERS/Max Rossi (ITALY - Tags: SP
Foto: 'MAX ROSSI'
1/2
Autori: VLm, FENA/Arhiva
14.08.2015.
u 01:26

U očajničkom pokušaju da prikupi novac za novu sezonu nekadašnji velikan talijanskog nogometa Parma ponudio je osam trofeja na prodaju.

Klub koji je prošle sezone bankrotirao i koji će se u novoj sezoni natjecati u Serie D pod imenom Parma Calcio 1913 na prodaju je ponudio tri trofeja Kupa Italije iz 1992., 1999. i 2002. godine, dva trofeja Kupa UEFA iz 1995. i 1999. godine, trofej Superkupa Europe iz 1994., trofej Superkupa Italije iz 1999. i trofej pobjednika Kup pobjednika kupova iz 1993. godine.

Pored spomenutih trofeja klub je na aukciji ponudio i sportsku opremu, kao i audio-video arhivu.

Problem bi mogla predstavljati odredba UEFA-e prema kojoj replike trofeja ne smiju napustiti klubove osvajače, kao ni zemlje iz kojih ti klubovi dolaze, navode talijanski mediji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije