ABA LIGA

Partizan pao u Zagrebu: Velika pobjeda Cibone u fantastičnoj atmosferi

Cibona - Partizan
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
05.02.2014.
u 10:12

Košarkaši Cibone pobijedili su Partizan sa 80:76 u 19. kolu ABA lige u Draženovu domu u dramatičnoj utakmici i tako se izjednačili s beogradskom momčadi na trećem mjestu s omjerom 13-6.

Košarkaši Cibone pobijedili su Partizan sa 80:76 u 19. kolu ABA lige u Draženovu domu u dramatičnoj utakmici i tako se izjednačili s beogradskom momčadi na trećem mjestu s omjerom 13-6.

Cibona je odlično otvorila utakmicu i u četvrtoj minuti vodila je 13:4. U tome im je pomogao i trener Partizana Duško Vujošević, koji je već tada isključen jer se žalio na jednu sudačku odluku. Ipak, do kraja četvrtine Partizan je napravio seriju 14:4 i tako nakon prvih deset minuta imao minimalnu prednost (18:17).

Na krilima prepune dvorane Dražena Petrovića vukovi su odlično otvorili i drugu četvrtinu, a na krilima fenomenalne obrane taj su dio igre dobili sa 25:11 te na odmor otišli s plus 13 (42:29).

U trećoj četvrtini Partizan se ponovno vratio te je u 27. minuti stigao na samo minus četiri (50:46). Ipak, u posljednju četvrtinu cibosi su ušli s plus sedam (60:53).

U prve četiri minute posljednje četvrtine Cibona je zabila samo dva koša, što su gosti iz Beograda iskoristili i stigli na samo minus dva (62:60). Samo minutu poslije Partizan je stigao i do izjednačenja (65:65).

Ipak, u triler-završnici Cibona je na krilima Rozića, Sarića i Blassingamea iščupala zasluženu pobjedu.

Znali smo da će biti teško i unatoč problemima koje je Partizan imao, jedva smo pobijedili. Pokušali smo izbjeći euforiju, ali nas je povuklo - rekao je trener Cibone Slaven Rimac te dodao:

- Utakmice odlučuju igrači, možemo mi treneri crtati koliko želimo. Kad je trebalo, odgovornost je preuzeo Blassingame, ali i Šarić.

Cibonu su do pobjede vodili Dario Šarić sa 22 i Marin Rozić sa 21 košem. Blassingame je dodao 15 koševa, Planinić 12. U Partizanu najbolji je bio Bogdan Bogdanović sa 32 koša.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?