sarajevo

Petar Zadro zlatni na Europskom kupu

01.05.2017.
u 10:15

Judo klubu Borsa u asortiman prestižnih odličja stiže još jedno Europsko zlato. Naime, na održanom Europskom kupu u Sarajevu, ovog vikenda, na kojem je nastupilo 24 reprezentacije Bosna i Hercegovina imala je 35 svojih predstavnika. Osvojili su 3 odličja, a najsjajnijim su se okitli standardni bh. reprezentativci Petar Zadro i Aleksandra Samardžić, prenosi Pogled.ba

Petar je maksimalnim učinkom pobijedio sve svoje protivnike. Na putu do finala pobijedio je 4 borbe i to predstavnike Finske (Valtonen Tommi), Mađarske (Kozma Akos), Izraela (Dante Amir) i Srbije (Bunčić Strahinja), a za te brilijante pobjede trebalo mu je svega 179 sekunda. U finalnoj borbi pobijedio je Mađara Gorjancsz Zolta, nositelja medalje sa svjetskog juniorskog prvenstva.
 
Judo savez BiH još jednom je upriličio odličan Europski kup koji je okupio 24 reprezentacije, a na kupu su nastupali i Olimpijski pobijednici te nositelji medalja sa Svijetskih i Europskih prvenstava. Francuska je u sveukupnom poretku zauzela ubjedjivo 1. mjesto. 

Na Europskom kupu nastupao je još jedan član judo kluba "Borsa" - Domagoj Marić te uz dvi pobijede nad predstavnicima San Marina i Austrije, i dva poraza protiv Srbijanca i Rumuna zauzeo je 9.mjesto.

Judo je najtrofejniji Olimpijski sport BiH, a pod okriljem judo saveza BiH organizirano je više Europskih i Svijetskih prvenstava na području BiH, a među njima se ističe i "BORSA OPEN" koji je jedan od najjačih međunarodnih judo natjecanja na prostoru Jugoistočne Europe,a organizira se u listopadu svake godine i to u Mostaru.

"Dvadeset i jedna medalja sa Balkanskih prvenstava, trinaest medalja sa Europskih kupova, Europskih prvenstava i Svijetskih kupova, petnaest plasmana na spomenutim natjecanjama, preko devedeset zlata sa državnih prvenstava, više od dvadeset pehara za najbolji judo klub BiH u pojedinim uzrasnim kategorijama na DP-u i  više od 20 priznanja za najuspješnjie sportaše grada Mostara. I sve to od osnutka kluba, 2006. godine. Trudit ćemo se i dalje promovirati sport, izgrađivati mladež i nastojati ćemo ostvarivati rezultate kao i do sad." - priopćeno je iz kluba.

Judo klub "Borsa" ovaj vikend je zabilježio nastup i na međunarodnom judo turniru "Mario Zebić" u Kaštel Sućurcu. Na turniru je sudjelovalo preko 400 natjecatelja iz 31 kluba i 7 zemalja. Borsa je osvojila 17 odličja, a osvajači su:

Zlatne medalje: Dragica Zovko, Petra Zovko i Josipa Brvenik.
Srebrene medalje: Marita Marušić, Helena Čule, Ivano Marić, Petar Bojović, Aneta Kraljević i Luka Takač.
Brončane medalje: Ivan Marušić, Tvrtko Slokar (bronca i u konkurenciji starijih), Petra Jovanović, Ana Bošnjak, Petra Zovko (konkurencija starijih), Marija Naletilić i Petar Bojović (konkurencija starijih) 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije