Loš dan

“Petica” u mreži Drine, a vrlo je lako to mogla biti i “desetica”...

pooo
02.11.2015.
u 06:15

U petom međusobnom prvenstvenom susretu protiv Drine Široki je Brijeg slavio četvrtu pobjedu, drugi put visokim rezultatom 5:1. Odnos snaga bio je neravnopravan, osobito u drugih 45 minuta, jer je Drina bila oslabljena isključenjem Dejana Popovića u 42. minuti susreta, nakon što je kao posljednji čovjek obrane grubo srušio Juru Ivankovića ispred svoga šesnaesterca.

Nadahnuti Menalo

No, već prije toga Široki Brijeg je stekao 2:0 prednosti. Goste iz Zvornika načeo je rastrčani i nadahnuti Luka Menalo u 12. minuti. Prethodno je “višićku jegulju” odlično poslužio Josip Barišić. Vratar Filip Erić odbio je loptu, ali ona je opet došla u noge Menalu koji je u drugom pokušaju zatresao mrežu. U 31. minuti Dino Ćorić s desne je strane ubacio “loptu s očima” na Krstanovića, Tomislavgrađanin ju je majstorski smirio i poslao iza leđa Erića. Treći pogodak na utakmici, svoj deveti u aktualnom prvenstvu, zabio je Wagner nakon što ga je poslužio Menalo. Bio je to 108. premijerligaški pogodak brazilskoga majstora. Za 20 minuta, koliko je bio u igri, Ivan Buhač zabio je dva pogotka, te još nekoliko puta za svoje poteze zaslužio pljesak s tribina. Njegov drugi pogodak najljepši je na utakmici. Jedini pogodak za goste zabio je pričuvni igrač Dragomir Nikolić iz blizine nakon velike gužve pred vratima domaćih. Uz pet pogodaka, Široki je Brijeg mogao zabiti barem još toliko, osobito Ivan Crnov, koji je u nekoliko navrata bio prebrz za obranu Drine, pa u situacijama “jedan na jedan” promašivao mrežu. Osim kod pogotka, gosti su samo na početku dva puta prijetili preko Gorana Antelja i Danijela Čuluma.

Kritike suđenja

Odmah nakon isključenja Popovića (42), sudac Miloš Gigović poslao je u svlačionicu i službenog predstavnika Drine Vukašinovića koji jednostavno nije birao riječi koje je uputio djelitelju pravde: - Utakmica je krenula u za nas željenom smjeru. Na vrijeme smo zabili pogotke, onda u nastavku imali igrača više, čime nam je posao dodatno olakšan. Drina s igračem manje nije mogla parirati pa je konačni epilog bio ovakav rezultat, rekao je nakon utakmice domaći trener Slaven Musa: - Široki Brijeg je pokazao da je jedna od najkvalitetnijih momčadi u ligi i zasluženo slavio. Malo nas je presjekao crveni karton Popovića, po meni, prestrogo dosuđen. Idemo dalje, iz ove se kože ne može, izjavio je pomoćni trener Zvorničana Miljan Radonja, čestitajući domaćinu na pobjedi i sportskoj igri.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?