nastavak sezone

Petrović: Pripreme su nam bile odlične, ali sad počinje "ono pravo"

Željko Petrović
10.02.2024.
u 10:44

Pripreme za proljetni dio sezone su završene. Počinje nova utrka u prvenstvu i Kupu, a Zrinjski će obranu naslova u Kupu BiH započeti u subotu od 13 sati na domaćem terenu.

Prvi službeni susret

Za trenera Željka Petrovića subotnja utakmica bit će prvi službeni susret na klupi Plemića. Na njemu je velika odgovornost, on je taj koji bira nogometaše, a njima je poslao stanovitu poruku s press-konferencije. - Ja neću sastavljati ekipu, nego ona sama sebe - kazao je, između ostalog, Petrović, a takvo nešto je znakovito nogometašima koji se bore za svoje mjesto u momčadi. Ovime stručnjak na klupi Zrinjskog vjerojatno želi poslati poruku kako će kod njega najmjerodavniji biti trening i ono što na njemu pokazuje svaki nogometaš iz momčadi, piše portal Večernjeg lista BiH. Pripreme su, po njegovim riječima, prošle u najboljem mogućem redu.

- Momci su od prvog dana radili fenomenalno i nismo imali ni jedan problem u organizaciji. Imali smo vrhunski ugođaj u Međugorju. Nas je sve poslužilo. Sve je prošlo u najboljem redu, ali najviše sam zadovoljan činjenicom da su se gotovo svi ozlijeđeni igrači vratili. Vratio nam se Savić, koji je ljubimac publike u Mostaru, Ilinković - koji je ostavio super dojam i odigrao odličnu sezonu i s Ramićem ćemo pokrivati tu poziciju. Prezadovoljan sam jer mislim da smo pojačanja odradili baš onako kako treba. Vratio nam se i Šunjić i presretni smo jer je to čovjek na kojeg ne treba trošiti puno riječi. Trebat će mu oko tri tjedna da bude na 100 posto. S Cordom su svi presretani. Pripreme su prošle u najboljem redu i sad počinje "ono pravo" - kazao je u uvodnom dijelu trener Zrinjskog Željko Petrović.

U rezultatskom smislu Zrinjski bi po svemu trebao biti favorit protiv Slavije, ali Kup zna biti neugodno natjecanje, pogotovo za favorite.

- Probali smo se maksimalno upoznati sa Slavijom. Vidjeli smo kako igraju. Uzimamo utakmicu maksimalno ozbiljno, domaćini smo. Nikog nećemo podcijeniti. Pripremamo se za susret kao da igramo finale Kupa jer je nama svaka utakmica najvažnija. Mi sutra počinjemo najozbiljnije, igramo s najjačom ekipom. Sutra je moja prva utakmica u Zrinjskom. Vjerujem da će doći i mnogo publike jer su se poželjeli Zrinjskog - dodao je trener Plemića.

Bez kalkulacija

Kada je u pitanju igrački kadar, Petrović ističe kako neće biti Ćorluke, Hrvanovića i Šunjića, koji je tek uključen u rad. Ćorlukin izostanak mogao bi dugoročnije biti problem za Zrinjski, iako ima nogometaša koji ga dobro mogu mijenjati. Jasno je kako je riječ o jednom od nositelja igre.

- Ćorluka je potpuno zdrav, ali je radio po posebnom programu i svi počinju idući utorak trenirati s momčadi. Kondicijski su dobri, još će im trebati nekoliko dana da uđu u ritam rada s loptom. Pratit ćemo i praviti selekciju. Konkurencija je ozbiljna i svatko mora dati 100 posto od sebe. Ja neću sastavljati momčad, nego ona sama sebe - dodao je Petrović, prenosi portal Večernjeg lista BiH.

Trener Zrinjskog je kazao kako njegova momčad neće kalkulirati bez obzira na snagu protivnika i činjenicu što bi Slavija trebala realno biti znatno slabiji protivnik od Zrinjskog.

- Ja ne kalkuliram. Ovo je moj debi na klupi i ja bih, zajedno s momčadi, da se pokažemo, da pokažemo kakav bismo Zrinjski trebali gledati u budućnosti. Naše intencije su da uvijek igramo napadački i atraktivno te da ljudi budu zadovoljni. Rezultat nije uvijek pošten i rezultat onoga na terenu, ali kad se na kraju podvuče, sve se izjednači. Želimo igrati atraktivno i šampionski, tako da kalkulacija nema i ovo je najozbiljnija utakmica. Ne možemo pobjeći od uloge favorita, ali moramo shvatiti utakmicu ozbiljno - kazao je Petrović.

Zrinjski tako od subote kreće u obranu dvostruke krune. Prvo slijedi izazov u Kupu, relativno lagan protivnik, ali u mostarskom klubu, u odnosu na konkurenciju, razlikuju se i po tome što uvijek idu s pravim mentalitetom. Već prva utakmica sa Slavijom može otkriti puno toga kako će Mostarci izgledati u nastavku sezone. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?