Dobra forma igrača

Pjanić i Džeko bit će glavne uzdanice Baždarevića

džeko pjanić
28.10.2015.
u 16:16

Vikend Bosanaca i Hercegovaca u Italiji, Štilić pogodio u visokoj pobjedi Apoela, Sušić odveo Hajduk na vrh HNL-a, Višća dvostruki strijelac i asistent u Turskoj, naslovi su koji posljednjih nekoliko dana pune medije širom BiH, ali i u regiji.

Ne sumnjamo da igre bh. interenacionalaca prate i u Irskoj, s kojom ćemo odmjeriti snage u baražu. S obzirom na to da će oni u prvom meču nastupiti oslabljeni, jasno je da su možda i zabrinuti, dok s druge strane, Mehmed Baždarević ima velikog razloga za zadovoljstvo.

U prošlom kolu Serije A u listu strijelaca prvijence su postigla dva reprezentativca Bosne i Hercegovine. Ervin Zukanović je u pobjedi Sampdorije nad Veronom (4:1) postigao lijep pogodak glavom za vodstvo od 2:0, dok je Senad Lulić u pobjedi Lazija nad Torinom (2:0) sudjelovao s  jednim golom i jednom asistencijom.

Bivši mladi reprezentativac BiH Rade Krunić briljirao u pobjedi Empolija nad Genovom, postigavši gol u 44. minuti, što mu je bio prvijenac u Seriji A, da bi u 57. minutu napravio odličan prodor nakon kojeg je postignut i drugi gol na utakmici.

Miralem Pjanić je u važnoj utakmici protiv Fiorentine upisao novu asistenciju. Roma je slavila sa 2:1, a odličnu utakmicu odigrao je i oporavljeni Edin Džeko.

Bh. predstavnik u Seriji B Milan Đurić je proradio i u dresu Cesene. Napadač crno-bijelih je u susretu sa Comom (3:1) na vrlo lijep način postigao vodeći pogodak u 19. minuti.

"Naravno da me forma reprezentativaca raduje. Sada samo treba zadržati razinu igara do utakmica baraža", kaže Baždarević, koji vjeruje i da su igre u reprezentaciji i činjenica da smo se plasirali u baraž, doprinijeli boljim igrama za klubove.

"Na igrače je sigurno utjecala činjenica da smo loše stajali u kvalifikacijama, pa su možda bili u grču. Krenuli smo zajedno raditi s dva boda i osvojili smo 15 i ovo je za sviju nas neka nagrada, koju sada moramo pretvoriti u nešto još veće. Protiv Velsa i Kipra smo bili pod pritiskom, ali sada on i nije toliki, jer startamo od nule. U posljednje dvije utakmice kvalifikacija smo ušli sa - 3, a sada sami odlučujemo o svemu, pa me tako i raduje forma reperezentativaca", objašnjava Meša, koji je danas poslao popis od 26 igrača na koje računa u kvalifikacijama.

Na njemu nema iznenađenja, a povratnik u reprezentaciju je Muhamed Bešić, koji će biti na raspolaganju stručnom štabu tek u revanšu, koji BiH igra 16. studenog u Dublinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije