Turska super liga

Pjanić: Koeman je pokazao nepoštovanje prema meni. Nismo imali komunikaciju

Miralem Pjanić
Getty
04.09.2021.
u 10:20

Miralem Pjanić je 1. rujna prošle godine došao u Barcelonu iz Juventusa uz odštetu od 60 milijuna eura, ali samo godinu dana kasnije morao je napustiti klub.

Otišao je na jednogodišnju posudbu u Bešiktaš, koji mu je dao 2.75 milijuna eura u tom periodu, dok mu je još tri milijuna eura uplatila Barcelona, s kojom ima ugovor do ljeta 2024. godine.

"Uvijek sam želio igrati za Barcelonu"

Trener Ronald Koeman je brzo otpisao Pjanića, koji je u jedinoj sezoni na Camp Nouu odigrao 30 utakmica ukupno i tek 13 utakmica kao prvotimac. Za to je dobio osam milijuna eura, koliko mu je iznosila godišnja gaža.

Katalonski radio otkriva da je Pjanić prije odlaska na posudbu u Bešiktaš potpisao smanjenje primanja za 60 posto. Zbog toga će mu Barcelona ove sezone platiti tri milijuna eura, a Bešiktaš 2.75 milijuna eura.

Pjanić je razočaran odnosom Koemana prema njemu i smatra da je Barcin trener ključni razlog njegovog neuspjeha u tom klubu.

"Nisam se mogao naviknuti na situaciju koju sam imao prošle sezone. Nisam to želio. Ja sam igrač. Volim igrati nogomet i to me čini sretnim. Uvijek sam želio igrati za Barcelonu, ali nisam očekivao da situacija postane toliko komplicirana", opisao je Pjanić.

"To je ubijalo moje samopouzdanje"

On je dodao da Koeman nikako nije razgovarao s njim, a to je ubijalo njegovo samopouzdanje.

"Došlo je do točke kada sam počeo igrati manje i tada su stvari postale komplicirane. A kada bih igrao, bilo je teško fizički i mentalno jer to je ubijalo moje samopouzdanje, nisam imao komunikaciju s Koemanom. To je bilo čudno jer trener je onaj koji govori tko igra, a tko ne igra, ali postoje različiti načini kako to odraditi. Ja sam igrač koji može prihvatiti sve, ali uvijek volim da se stvari kažu licem u lice. Ispalo je kao da se ništa nije dogodilo i kao da je meni 15 godina", rekao je veznjak reprezentacije BiH.

Ipak, Pjanić ne žali što je prešao u Barcelonu prošle godine. Vjeruje da ima kvalitetu za taj klub.

"Ne, nikada nisam zažalio. Neke stvari se u životu moraju desiti. To je tako. Uvijek sam se borio tijekom karijere. Vrlo sam ambiciozan, vrlo borben i dosegnuo sam razinu Juventusa i Barcelone. Znam da mogu igrati za ovu momčad, samo mi nisu dali šansu da se natječem, da budem dio ekipe, da pomognem", smatra Pjanić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije