Mali princ

Pjanić pred El Clasico potvrdio da su Juventusovi igrači potjerali Sarrija

Miralem Pjanić
Getty
24.10.2020.
u 12:55

Miralemu Pjaniću (30) današnji El Clasico je prvi u karijeri budući da je u minulom prijelaznom roku stigao iz Juventusa u Barcelonu.

Veznjak BiH reprezentacije napustio je Italiju nakon devet godina i igranja za Romu i Juventus u kojem je bio od 2016. S tim je klubom svake sezone bio prvak Italije i o boravku u Torinu uvijek je govorio u superlativima. 

Međutim, idilu mu je kvario bivši trener Maurizio Sarri koji je na klupi Stare dame trajao tek godinu dana. Talijanski stručnjak prvo se odrekao Pjanića i zatražio transfer Arthura Mela iz Barcelone što se i dogodilo, a onda je dobio otkaz jer je posve izgubio povjerenje igrača.

Pjaniću se igranje i treniranje pod bivšim trenerom nikako nije svidjelo, a ni Sarri nije bio zadovoljan njime, što je dovelo do toga da je Juventus kvalitetom igre bio ispod svakog očekivanog nivoa.

"Ono što me i danas razočarava jest to da Sarri nije imao povjerenja u svoje ljude. To me uznemiravalo", rekao je iskusni veznjak za Tuttosport pa nastavio:

"Njegov pogrešni način procjene ljudi ostaje najgori aspekt. Svaki igrač u toj svlačionici Juventusa uvijek je i uvijek će dati sve od sebe za klub i momčad. Ako je trener sumnjao u našu posvećenost, to znači da nije postojala ona kemija o kojoj je predsjednik govorio."

Sarri navodno nije vjerovao da igrači daju svoj maksimum pod njegovim vodstvom, odnosno, smatrao je da ga sabotiraju pa je morao otići iz kluba.

"Nitko ne sumnja u Sarrijeve kvalitete kao trenera, no postojao je taj problem. Na kraju smo uspjeli osvojiti još jedan Scudetto koji se nikada ne smije uzimati zdravo za gotovo", zaključio je Pjanić.

Nakon što je Sarri potjeran, Juventus je doveo Andreu Pirla kojem je to prvo trenersko iskustvo u karijeri. Ubrzo nakon toga od Juventusovi igrači počeli su javno govoriti kako uživaju trenirajući pod paskom novog trenera te kako je atmosfera u svlačionici znatno bolja nego dok je momčad vodio Sarri s kojim je najviše problema imao Cristiano Ronaldo.

Baš je Portugalac najglasnije hvalio Pirla, a kada se na tu priču nadovežu Pjanićeve svježe izjave, stvar je prilično jasna - Juventusovi igrači zaslužni su za Sarrijev brzi odlazak iz kluba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?