FIFA

Platinijeva žalba odbijena, ne može se kandidirati za predsjednika Fife!

Michel Platini
Foto: dpa/DPA/PIXSELL
11.12.2015.
u 11:03

Fifina etička komisija suspendirala je predsjednika Uefe 7. listopada jer mu je pod sumnjivim okolnostima isplaćeno dva milijuna švicarskih franaka, a isplatu je 2011. odobrio predsjednik Fife Sepp Blatter, koji je također suspendiran.

Međunarodni sportski arbitražni sud u Lausannei (CAS) odbio je žalbu Michela Platinija na odluku Fifine etičke komisije o tromjesečnoj suspenziji zbog sumnje u korupciju!

Pokušao je 60-godišnji  predsjednik Uefe  ovim putem ukinuti suspenziju kako bi se mogao kandidirati za predsjednika Fife, ali nije mu prošlo i to potvrđuje koliko je zapravo Francuz kompromitiran.

Fifina etička komisija suspendirala je predsjednika Uefe 7. listopada jer mu je pod sumnjivim okolnostima isplaćeno dva milijuna švicarskih franaka, a isplatu je 2011. odobrio predsjednik Fife  Sepp Blatter , koji je također suspendiran.

Platini tvrdi da je  sporni novac  isplaćen za posao koji je odrađen za Fifu u razdoblju od 1998. do 2002. godine. Namjerava se bez obzira za sve  kandidirati  na izborima za predsjednika Fife 26. veljače, ali da bi to ostvario na putu mu stoji suspenzija. Ukoliko ona neće biti duža od 90 dana, uspjet će se pojaviti na izborima i kandidirati, ali ako bude produžena na šest mjeseci, neće uspjeti u svom planu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije