EUROPSKA LIGA

Pravo lice Dinama za prvu pobjedu: Ivanušec načeo, a Petko iz penala dokrajčio domaćine

Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
Autori: Eva Grgić, Hina
30.09.2021.
u 23:03

Nevjerojatan prvi dio gledali smo u Belgiji. Ivanušec je rano načeo Genk u 10. minuti, a onda je pred kraj prvog dijela dosuđen penal za plave koji je bez problema realizirao Bruno Petković

U susretu 2. kola H skupine Europske lige Dinamo je na gostovanju u Belgiji pobijedio Genk sa 3-0 osvojivši prve bodove u skupini. Nakon što je natjecanje u skupini otvorio domaćim porazom od West Hama (0-2), Dinamo je u drugom kolu pružio sjajnu predstavu ostvarivši uvjerljivu pobjedu protiv Genka koji je u prvoj utakmici srušio Rapid u Beču sa 1-0.

"Modri" su sjajno ušli u susret i poveli su već u 10 minuti golom Luke Ivanušeca. Bila je to brza kontra hrvatskog prvaka. Ademi je iznio loptu uposlivši Čopa koji je produžio do Oršića, a ovaj vratio Ivanušecu koji je iz blizine zabio za 1-0. Dinamo je u 36. minuti bio korak i do drugog gola, no Oršić je pogodio vratnicu. Tri minute kasnije uzvratio je i Heynen, no i on je pogodio okvir gola.

U posljednjim trenucima prvog dijela Dinamo je povećao prednost. Toma je u kaznenom prostoru udario Čopa, finski sudac je provjerio snimku sporne situacije pokazavši na bijelu točku. Bruno Petković je bio siguran za velikih 2-0 nakon prvog poluvremena. Genk je na otvaranju drugog dijela pojačao pritisak, no Dinamo je prelomio utakmicu u 67. minuti. Vratar Vandevoordt je promašio jednu loptu, nakon čega je Munoz povukao Oršića u gol prilici skrivivši kazneni udarac, a pritom je dobio i crveni karton. Petković je sigurno realizirao jedanaesterac za 3-0.

U drugom susretu iz skupine West Ham je u Londonu pobijedio Rapid sa 2-0, a golove su zabili Declan Rice u 29. minuti i Mohamed Said Benrahma u petoj minuti nadoknade. Rice je zabio i Dinamu u prvom susretu u Zagrebu u pobjedi "čekićara" 2-0. Na ljestvici vodi West Ham sa šest bodova, Dinamo i Genk imaju po tri boda, dok je na začelju Rapid koji je izgubio obje utakmice.

U trećem kolu koje je na rasporedu 21. listopada Dinamo gostuje u Beču kod Rapida, dok će West Ham ugostiti Genk.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije