HŠK Zrinjski

Plemići počeli pripreme, Barić i Kozić prva pojačanja za Europu

11.06.2016.
u 10:00

Aktualni prvak BiH krenuo je jučer u novi ciklus priprema za novu sezonu na europskoj i domaćoj nogometnoj sceni, piše Večernji list BiH. U Zrinjskom je održana prva prozivka nogometaša koju je proveo šef struke Vinko Marinović.

31 ime na popisu

Marinović je prozvao imena 31 nogometaša, od kojih je opravdano izostao samo Filip Arežina, koji je s reprezentacijom BiH nastupao u Japanu i ima još nekoliko slobodnih dana. Na popisu VInka Marinovića našli su se sljedeći nogometaši: Karačić, Bandić, Vasilj, Kozić, Barić, Blaić, Čolić, Zlatić, Stojanović, Stojkić, Katanec, Graovac, A. Radeljić, Tomić, Žeravica, Petrak, Vukomanović, Vranjić, Radulović, Filipović, Todorović, Galić, Ćorić, Peko, Pehar, Mešanović, Aćimović, Bilbija, Nikolić, Miketek i Puljić-Vlahić.

Od novih nogometaša na prozivci su se našli Mario Marić i Dalibor Kozić, a od igrača koji su bili u momčadi u prošloj sezoni na popisu nisu bili: Kristijan Jajalo, Neven Laštro, Goran Zakarić, Vučina Šćepanović, Krešimir Kordić i Stjepan Radeljić.

- Prvi uvodni dio priprema obavit ćemo u Mostaru, a vidjet ćemo kako će nam odgovarati vremenske prilike. S nama je sad veliki broj nogometaša, a idućih dana taj će se kadar kristalizirati - kazao je šef struke Vinko Marinović.

Trener plemića je bio u pravu, već nekoliko sati nakon prozivke nogometaša dogodile su se neke kadrovske promjene. Momčad napušta Zvonimir Blaić kojemu ističe ugovor, a koji karijeru nastavlja u inozemstvu. Dejan Vukomanović je kao posuđeni nogometaš prošlu polusezonu igrao za Olimpic. On također više neće biti član Zrinjskog i s klubom je napravio sporazumni raskid ugovora.

Petrak potpisao ugovor

Ipak, navijače Zrinjskog može obradovati podatak kako je novi ugovor na dvije sezone s momčadi potpisao Oliver Petrak. Po mnogima,riječ je o jednom od najvažnijih nogometaša prve momčadi. Ipak, brojne navijače će rastužiti i odlazak Krešimira Kordića. Najbolji strijelac u povijesti Zrinsjkog sa 75 golova od dresa Zrinjskog se oprostio sa 188 službenih nastupa.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije