Medulin Cup

Plemići slavili i uz neuvjerljivo izdanje protiv Osijeka II

08.02.2019.
u 07:20

Zrinjski je ostvario pobjedu na Medulin Cupu protiv momčadi Osijeka II. Način na koji je došao do pobjede aktualni prvak BiH nije bio nimalo impresivan. Osim gola iz jedanaesterca, plemići su imali tek po jednu priliku u dva poluvremena utakmice.

Kod Zrinjskog su utakmicu počeli: Brkić, Gojković, Jakovljević, Rugašević, Galić, Čirjak, Perišić, Bekrić, Marković, Filipović, Bekić. Igra Zrinjskog bila je pomalo lijena u uvodnom dijelu utakmice. Nije se u prvih 15-ak minuta puno toga događalo na terenu. Napadač Zrinjskog Bekić bezuspješno je sam ganjao protivničke stopere, a Gojković nikako nije mogao dijagonalnom dugom loptom pronaći Filipovića... Kod Zrinjskog su u igri s loptom najaktivniji bili veznjaci Bekrić i Čirjak, ali nedostajalo je kreacije u igri prema naprijed. U napadačkom dijelu Zrinjski kao da je bio zbunjen igrom Osijeka II s tri igrača u posljednjoj liniji, a upravo ta tri igrača u svom posjedu uglavnom su i imali loptu u svom posjedu. U 15. minuti Osijek II zaprijetio je preko Todorovskog, a vratar Brkić rutinski je obranio slab udarac. Ipak, Zrinjski je imao puno bolju priliku.

Pogodak Bekića

Nakon ubačaja s desne strane koji je uputio Bekrić, Gojković je odlično šutirao glavom, a vratar Osijeka još boljom obranom spasio je svoju momčad od pogotka. U 25. minuti Zrinjski je poveo nakon jedanesterca koji je realiziro Bekić. Prethodno su dobru akciju odigrali Bekrić i Marković, a kada je Marković htio ubaciti loptu pred gol, ona je pogodila Radeljića u ruku, igrača koji je inače dio svoje karijere igrao u Zrinjskom, a sudac je pokazao na bijelu točku. Do kraja prvog dijela nešto su više od igre imali Osječani, ali to se uglavnom svelo na jalovi posjed lopte.

Dopadljiva igra Savića

U nastavku su u igru kod Zrinjskog ušli: Kolak, Barišić, Čurjurić, Savić, Šovšić, Stanić, Hajdarević, Mujagić, Rustemović, Bencun, Stojkić. U 48. minuti gol Osijeka pokušao je ugroziti mladi Savić, ali je vratar obranio. Inače, mladi Savić pokazao je dobru igru u drugom dijelu utakmice. Riječ je o mladom stoperu, koji je svoju minutažu dobro iskoristio. U 62. minuti, nakon duplog pasa, Taylis je izišao sam pred vratara Kolaka, ali se spetljao i loptu je poslao visoko preko gola. Iduću priliku u 73. minuti opet je imao isti igrač Osijeka, ali je njegov šut obranio Kolak. U drugom dijelu dobro je kod Zrinjskog djelovao Čurjurić dok je uz njega, kako je susret odmicao, sve bolje igrao i Šovšić. Novi igrač Zrinjskog Mujagić drugi dio susreta počeo je na desnom beku, a nakon 20-ak minuta igrao je na lijevom krilu. On nije ostavio neki poseban dojam. U 85. minuti istaknuo se vratar Kolak, također novi igrač u momčadi, koji je obranio odličan udarac Bliznaca. Minutu kasnije, nakon kornera, glavom je pored gola šutirao Patrick. Do kraja više nije bilo promjene rezultata. U drugom dijelu Zrinjski je imao svoja razdoblja bolje igre, ali su protivnici imali nekoliko konkretnih prilika i djelovali su bolje na terenu. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?