Zrinjski

Plemićima potreban remont momčadi, gnjev navijača je opravdan

02.12.2019.
u 11:07

Zrinjskom je potreban potpuni remont na kraju prvog dijela sezone. Veliki broj sadašnjih nogometaša, njih najmanje 7-8, kvalitetom i formom ne može odgovoriti ambicijama kluba koji na kraju sezone želi izaći u Europu. Borba za naslov još je dalje.

Ova momčad Zrinjskog nema ni mrvu samopouzdanja ni pobjedničkog mentaliteta. To je ono što se prvo primijeti na momčadi, dok je nervoza ono drugo što se da primijetiti na igračima Zrinjskog. Mladost je u susret sa Zrinjskim ušla kao pretposljednja momčad lige, ta momčad je kolo prije kod kuće poražena od Radnika s 4:0. Ta momčad je nadigrala Zrinjski.

Nekoliko kola unatrag Zrinjski je izgubio kod Zvijezde 09, posljednje momčadi u ligi koja je upravo protiv njih ostvarila prvu pobjedu u sezoni. Samo iz te dvije utakmice da se izvesti puno zaključaka o igračkom kadru.

Igrači izvan forme

Razloga za zabrinutost trebalo bi biti i kada brojni igrači Zrinjskog “zapinju” na prijateljskoj utakmici s Rijekom, a nekoliko dana nakon toga ne pokažu ni približan interes za igru na gradskom derbiju protiv Veleža, koji je Zrinjski, uzgred rečeno, izgubio.

Protiv Mladosti Zrinjski je imao puno sreće. Jedanaesterac iz kojeg su plemići izjednačili bio je u najmanju ruku sporan.

- Večeras smo bili jalovi i mlaki. Imali smo puno netočnih dodavanja, nismo bili raspoloženi. Možemo biti presretni s ovim bodom. Osvojili smo bod koji možda na kraju nismo ni zaslužili s obzirom na to smo stajali na terenu. Pred nama je mnogo rada, analize - kazao je, između ostalog, nakon utakmice trener plemića Mladen Žižović, dodaviši kako je u njegovoj momčadi trenutačno premalo raspoloženih igrača. Broj tih “raspoloženih igrača” bio je velik tijekom europskih utakmica. Kako to da je raspoloženje tako naglo opalo? Nakon epizode u Europi bio je primjetan veliki pad motiva. Brojnim igračima ispod časti bilo igrati Premijer ligu.

Mizeran posjet

Teško je shvatiti tu “neraspoloženost” igrača s obzirom na uvjete kakve imaju u Zrinjskom. Mostarski klub vjerojatno ima najbolje uvjete za rad u ligi. Tu ne mislimo samo na visoka primanja igrača, nego i na druge detalje kakvi u drugim klubovima ne postoje.

U gradu u kojem je krahom nekadašnjeg giganta Aluminija oko 900 ljudi ostalo ili će ostati bez posla, ti igrači su pošteđeni teške svakodnevice brojnih drugih Mostaraca. Potrebno je onda samo da se okrenu oko sebe i vide koliko više razloga svi drugi oko njih imaju za tu “neraspoloženost”.

Izgleda kako igračima nije jasno što je ovaj klub u širem društvenom kontekstu. Oni koji to ne shvaćaju ne bi trebali imati mjesta u Zrinjskom. Utakmicu protiv Mladosti pratilo je 500-600 najvjernijih gledatelja. Bijedan posjet također je razlog za alarm u klubu. Zrinjski ima navijače s visokim stupnjem tolerancije. Nakon utakmice s Mladosti ni oni nisu mogli šutjeti. Ne treba odobravati onakvo vrijeđanje igrača, ali gnjev navijača je opravdan.•

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Feral
Feral
14:59 02.12.2019.

Plemići '?????????????

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije